Голова Казначейської служби України про нововведення у бюджетній сфері

Голова Казначейської служби України про нововведення у бюджетній сфері

16.01.16 16:14 0 539
15 січня, до області завітала голова Державної казначейської служби України – Тетяна Слюз.

На нараді, яка проходила у великій залі Житомирської ОДА, були присутні перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, начальник ГУ Державної казначейської служби України в Житомирській області Петро Чорний та працівники бюджетної сфери.

Бюджетна політика, казначейське обслуговування, об'єднання територіальних громад та основні питання виступу голови ДКСУ на нараді.

Також Тетяна Слюз розповіла про проекти, які були запроваджені у минулому році і працюють ефективно і в цьому році. Перш за все – це програмний комплекс «Клієнт Казначейства – Казначейство».

Голова ДКСУ зазначила, що паперова робота має змінюватися на електронну, що економить час та полегшує роботу. Електронна система дає можливість формувати виписки і можна в будь-який момент, навіть вночі, прослідковувати надходження доходів, видатків, субвенцій, платежів.

Програмне забезпечення електронної системи надається абсолютно безкоштовно, а прилади до цієї системи за окрему плату.

«Державна служба казначейства України надає безвідсоткові послуги по всіх технологічних регламентах та процесах казначейського обслуговування. Починаючи від кошторисів, реєстрації зобов'язань, мережі і до оплати платіжних доручень, за всіма видами рахунків, можна здійснювати в електронному вигляді», – сказала Тетяна Слюз.

Крім того, з початку цього року обслуговуватися в установах державних банків, а саме Укрексімбанк, Ощадбанк та Укргазбанк, можуть вищі навчальні заклади державної та комунальної форми власності, наукові установи та заклади культури. При цьому, до цих банків установами подається лише платіжне доручення для здійснення платежів. Єдине, що не можна буде проводити – це процедуру державних закупівель. У випадку платежів, які здійснюються відповідно до Закону «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» подається пакет документів як в Державну казначейську службу України, так і в ГУ ДКСУ області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку КП “Ласка” у 2015 ...
Наступна новина: Лучани протягом 2015 року ...

КОМЕНТАРІ