В Житомирській області розповіли як уберегтися від травмування в ожеледицю

В Житомирській області розповіли як уберегтися від травмування в ожеледицю

16.01.16 17:14 0 592
За прогнозами Укргідрометцентру, 15 січня на більшості території України спостерігатиметься мокрий сніг з дощем, а на дорогах ожеледиця.

Як зменшити ризик травм в ожеледицю:

* Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, а ступайте на всю підошву. Руки повинні бути не зайняті сумками. Пам'ятайте, що поспіх збільшує небезпеку слизоти, тому виходьте із будинку не поспішаючи.

* При порушенні рівноваги - швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

* Не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.

* Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом.

* Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та вилетіти на дорогу, а автомобіль може виїхати на тротуар.

* Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та у ожеледицю. Пам'ятайте, що у ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях машини і падіння перед автомобілем, що рухається, приводить як мінімум до каліцтв, а можливо, і до загибелі.

* Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп'яніння травми частіше за все важкі, всупереч переконанню, що п'яний падає завжди вдало. У стані сп'яніння люди не так чутливі до болю і при наявності травми своєчасно не звертаються до лікаря, що завдає згодом додаткові проблеми та неприємності.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спільними зусиллями КП ...
Наступна новина: На Вінничині що потрібно ...

КОМЕНТАРІ