Житомирщина: не довіряйте телефонним шахраям!

Житомирщина: не довіряйте телефонним шахраям!

16.01.16 09:10 0 557
Троє житомирян і жителька Коростенського району упродовж цього тижня стали жертвами пройдисвітів, які під виглядом поліцейських по телефону виманили у них загалом майже 25 тисяч гривень.

Нині інформація за вказаними фактами внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. У рамках розпочатих кримінальних проваджень правоохоронці встановлюють осіб пройдисвітів.

Водночас поліція наполегливо просить громадян бути обережними і не довіряти незнайомцям, що вимагають у них гроші, телефонуючи на мобільні або домашні номери.

Щоб не постраждати від «мобільних аферистів», поліція радить дотримуватися наступних правил:

- після заяви нібито вашої близької людини про те, що сталося нещастя, скажіть, що зараз передзвоните їй самі. Перевірте, чи дійсно той, хто дзвонить, є тим, за кого себе видає. Або ж зателефонуйте до когось з оточення вашого родича, який нібито потрапив у халепу (дружині, брату, сестрі, товаришу або колезі).

- якщо вам дзвонить людина, що називає себе поліцейським, зателефонуйте самі у поліцію. Уточніть, в якому саме відділі чи відділенні знаходиться ваш родич, і одразу ж зателефонуйте за номером «102».

- перервіть розмову з невідомим абонентом, аби зібратися з думками, приборкати емоції, спробувати розсудити логічно і холоднокровно.

Не дозволяйте шахраям обвести себе навколо пальця. Пам'ятайте, що ви повинні завжди і в усьому бути більш ніж уважними, щоб не стати жертвою чергової кримінальної історії.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ