В Житомирській області при проведенні профілактичної роботи рятувальники не залишають поза увагою кризові сім’ї

В Житомирській області при проведенні профілактичної роботи рятувальники не залишають поза увагою кризові сім’ї

16.01.16 19:12 0 540
З метою вжиття додаткових профілактичних заходів щодо запобігання виникненню пожеж, загибелі та травмування людей на них, рятувальники Житомирщини продовжують комплексні відпрацювання житлового сектору сіл та селищ, що знаходяться на території області.

Так, 15 січня надвзичайники спільно з представниками органів місцевого самоврядування та соціальними працівниками провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору. Особливо важливо було навідати осіб із категорії соціально незахищених верств населення Великочернігівської сільської ради Овруцького району.

Як свідчить статистика, подібні родини становлять найбільшу групу ризику щодо травмування та загибелі під час різноманітних надзвичайних подій. У таких сім’ях батьки зазвичай приділяють недостатньо уваги своїм дітям. Як наслідок – травмування та загибель малечі.

Під час заходу співробітники ДСНС в області та представники органів місцевого самоврядування провели подвірний обхід мешканців, які перебувають на обліку як багатодітні, неблагополучні сім’ї. З дорослими та дітьми рятувальники провели роз’яснювальні бесіди та вручили інформаційні листівки із правилами поведінки на льоду, при пожежі та виявленні вибухонебезпечних предметів.

Під час обстежень помешкань також були виявлені ряд суттєвих порушень, які можуть призвести до пожеж, травмування та загибелі людей. Найпоширенішими та найнебезпечнішими з них є: експлуатація пошкоджених розеток та вимикачів; в житлових приміщеннях виявлені залишені під напругою оголені електропроводи; допускається куріння в приміщеннях, де перебувають діти, та залишені недопалки на горючій підлозі.

Співробітники ДСНС зазначають, що подібні заходи проводяться регулярно та є діючим методом навчання населення культурі безпечної життєдіяльності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ