Вінничина: правоохоронцями області вживаються заходи щодо перекриття каналів незаконної міграції

Вінничина: правоохоронцями області вживаються заходи щодо перекриття каналів незаконної міграції

16.01.16 10:26 0 526
Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, за обвинуваченням трьох громадян, які організовували незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що палестинець, не маючи постійного джерела прибутків, проживаючи у м. Вінниці більше десяти років, користуючись довірою та налагодженими товариськими стосунками із співвітчизниками, організував канал незаконного переправлення нелегальних мігрантів через державний кордон України, залучивши до вказаної протиправної діяльності за грошову винагороду двох мешканців Вінниці - громадян України та Грузії.

Під час розслідування розкрито весь механізм злочинної діяльності вказаної трійки. Зокрема, палестинець, за рахунок отриманих від нелегалів особисто чи їхніх родичів грошових коштів, організовував таємне переховування мігрантів у винайнятих в місті квартирах та забезпечував їх продуктами харчування.

В подальшому, співучасники злочину сприяли у підшукуванні шляхів та засобів доставляння нелегальних мігрантів в район державного кордону України, супроводженні їх перевезення на територію Закарпатської області із застосуванням конспірації. Надавали поради, вказівки як не потрапити правоохоронцям на очі. Шукали інших співучасників злочину (провідників), які б безпосередньо переправляли нелегальних мігрантів поза пунктами пропуску до країн Європейського Союзу.

За результатами ефективного процесуального керівництва досудовим розслідуванням, активного проведення органами СБУ слідчих (розшукових) заходів та організації належної взаємодії між правоохоронними органами, у прикордонній зоні між Україною та Словацькою Республікою, при спробі незаконного перетину державного кордону України, група з громадян Сирійської Арабської Республіки та Королівства Йорданії була затримана співробітниками Чопського прикордонного загону.

Двом особам обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою та одній – домашній арешт.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 332 КК України, передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією транспортних засобів або інших засобів вчинення злочину та з конфіскацією майна.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Чернігів: З 1 лютого ...

КОМЕНТАРІ