На Вінничині з 12 січня 2016 року набуває чинності нова редакція Порядку електронного адміністрування ПДВ

На Вінничині з 12 січня 2016 року набуває чинності нова редакція Порядку електронного адміністрування ПДВ

16.01.16 15:47 0 592
Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує, що Кабінет Міністрів України постановою від 30.12.2015р. №1177 "Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість" виклав у новій редакції Порядок електронного адміністрування податку на додану вартість, який визначає механізм відкриття та закриття рахунків у системі електронного адміністрування ПДВ, особливості складення податкових накладних та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних у такій системі, а також механізм проведення розрахунків з бюджетом з використанням зазначених рахунків.

Зокрема, передбачено, що електронний рахунок відкривається платнику податку Казначейством автоматично на безоплатній основі.

Платникам податку - суб'єктам спеціального режиму оподаткування додатково Казначейством автоматично на безоплатній основі відкриваються:

електронні рахунки, призначені для перерахування коштів до державного бюджету та на спеціальні рахунки, для здійснення операцій з постачання/надання сільськогосподарських товарів/послуг (крім зернових і технічних культур та продукції тваринництва, визначених п. 209.19 ст. 209 Податкового кодексу);

електронні рахунки, призначені для перерахування коштів до державного бюджету та на спеціальні рахунки, для здійснення операцій з постачання зернових та технічних культур, визначених п. 209.19 ст. 209 Кодексу;

електронні рахунки, призначені для перерахування коштів до державного бюджету та на їх спеціальні рахунки, для здійснення операцій з постачання продукції тваринництва, визначеної п. 209.19 ст. 209 Кодексу.

Платникам податку - сільськогосподарським підприємствам, які відповідають п. 209.18 ст. 209 Кодексу, додаткові електронні рахунки не відкриваються.

Зміни набрали чинності з 12 січня 2016 року – дня опублікування постанови в газеті «Урядовий кур'єр».Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 18 січня у школах ...
Наступна новина: В Луцьку розміри державних ...

КОМЕНТАРІ