Чернівці: Семінар з питань енергоефективності провели у міській раді

Чернівці: Семінар з питань енергоефективності провели у міській раді

16.01.16 12:07 0 580
У рамках реалізації проекту українсько-німецького міжнародного співробітництва GIZ «Енергоефективність у громадах» 13 січня у міській раді відбувся семінар з питань діяльності ESCO, фінансової моделі, досвіду європейських країн та реалізації проектів з енергоефективної санації в будівлях закладів освіти.

Спікерами заходу виступили заступник директора проекту GIZ Іма Хренова-Шимкіна, консультант проекту GIZ Боштян Крайнч та Дмитро Марусич, засновник RENESCO ltd. (Латвія) Ерік Берман, представники консорціуму на чолі з Житомирською міською радою. Участь у семінарі взяли депутати міської ради, представники бюджетних установ та комунальних підприємств, державних банків, ОСББ, ЖБК та виконавчих органів міської ради.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Марія Порчук, відкриваючи захід, відзначила важливість співпраці консорціуму з проектом українсько-німецького міжнародного співробітництва GIZ «Енергоефективність у громадах». «Саме в рамках цієї співпраці були зроблені важливі кроки в напрямку підготовки важливих для міста великих енергоефективних проектів, підготовлено Базовий кадастр викидів та затверджено План дій зі сталого енергетичного розвитку, що визначають конкретні заходи щодо заощадження енергії з часовим графіком та визначеними функціями, реалізовано пілотні проекти “Капітальний ремонт вуличного освітлення з використанням інноваційних енергоефективних заходів ВДЕ (енергія сонця) м. Чернівці” та “Реконструкція системи гарячого водопостачання ДНЗ №41, вул. Полєтаєва,19, м. Чернівці шляхом встановлення вакуумних сонячних колекторів”, шкільну кампанію із впровадження енергоефективності в місті Чернівці», – продовжила Марія Порчук.

Заступник директора проекту GIZ Іма Хренова-Шимкіна привітала учасників семінару, наголосивши про важливість та необхідність проведення таких навчальних семінарів та вручила для шкіл-переможців шкільної компанії з енергоефективності чотири люксметри для вимірювання освітленості. «Школярі зможуть тепер експериментувати та проводити моніторинг у різні пори року та при різних погодних умовах, що надасть можливість приймати зважені рішення щодо необхідності відключення або зменшення світіння освітлювального обладнання», – зазначила Іма Хренова-Шимкіна.

Неабиякий інтерес у присутніх викликали презентації консультанта проекту GIZ Боштяна Крайнча щодо фінансової моделі ESCO, можливості застосування ESCO-механізму як інструменту для зменшення енергозалежності, збереження житлового фонду та засновника RENESCO ltd. (Латвія) Еріка Бермана щодо діяльності ESCO у Латвії.

На семінарі також був представлений досвід м. Житомира щодо реалізації проектів з енергоефективної санації в будівлях закладів освіти» у співпраці з НЕФКО.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ