Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з людьми для недопущення нещасних випадків на кризі

Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з людьми для недопущення нещасних випадків на кризі

16.01.16 09:00 0 550
Через коливання температури повітря крига на водоймах Чернівецької області є не достатньо міцною і кожному, хто зараз виходить на лід, загрожує небезпека. Саме для недопущення виникнення нещасних випадків із людьми на кризі працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять попереджувальні рейди, під час яких рятувальники відвідують найбільш популярні місця серед любителів відпочинку на льоду.

Так, 15 січня така інформаційно-роз’яснювальна робота проводилася в Новоселицькому та Сторожинецькому районах. Рятувальники, спілкуючись з людьми, розповідали про небезпеку відпочинку на тонкій кризі. Любителям зимової риболовлі фахівці Управління ДСНС України нагадали, що дотримання основних правил безпеки дозволить не перетворити приємне хобі у неприємні спогади. Також рятувальники розповіли які речі потрібно мати із собою, щоб скористатися ними в скрутній ситуації. Значну увагу під час рейдів рятувальники приділили спілкуванню із дітьми, які полюбляють проводити свій вільний час поблизу водойм. Фахівці Управління ДСНС детально розповіли дітлахам про всю небезпеку виходу на тонкий лід та закликали нагадувати про це всім своїм друзям і знайомим. В ході таких профілактичних заходів рятувальники вручали дорослим та дітям листівки з правилами безпеки та нагадували, що в будь-якій надзвичайній події потрібно телефонувати за номером 101.

«Такі рейди здійснюються по всій Чернівецькій області. Завдяки таким заходам можна запобігти нещасним випадкам на кризі, що дозволить зберегти життя та здоров’я людей» – зазначив заступник начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Шмиголь.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ