Луцьк: у міській раді триває розгляд бюджету міста

Луцьк: у міській раді триває розгляд бюджету міста

16.01.16 14:02 0 597
Завтра депутати міської ради зберуться на третє пленарне засідання другої сесії міської ради. Напередодні депутати працюють у складі постійних комісій і попередньо обговорюють запропоновані проекти рішень. на своє засідання зібралися члени постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Участь у її роботі взяли депутати Павло Данильчук, Борис Смаль, Богдан Богонос, Андрій Покровський, Олександр Кравченко, Микола Дендіберін, Тарас Шляхтич, Сергій Була, секретар Юлія Вусенко, міський голова Микола Романюк, його перший заступник Тарас Яковлев, заступники Андрій Киця та Юрій Моклиця.

Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова поінформувала присутніх про особливості формування документу та основні показники.

Вона розповіла, що прогнозований показник надходжень на 2016 рік акцизного податку до бюджету міста становить 76600,0 тис. грн. За її словами, відбулися певні зміни у його зборі. Зокрема, збільшено акцизні ставки на алкогольні напої та тютюнові вироби, переглянуто процедуру збору коштів за реалізацію паливно-мастильних матеріалів.

Також до міського бюджету будуть надходити кошти від реєстрації речових прав на нерухоме майно та реєстрацію фізичних і юридичних осіб.

Лілія Єлова зазначила, що після внесення змін до чинного законодавства, на фінансування міського бюджету передали п'ять професійно-технічних училищ. Раніше вони фінансувалися через субвенцію з державного бюджету на підготовку професійно-технічних кадрів. На їхнє фінансування закладено 42 млн грн.

Також на міські бюджети покладено завдання на фінансування пільгових перевезень громадян. І на ці цілі теж закладено кошти.

Міський голова Микола Романюк у своє виступі зазначив, що у Луцьку бюджетна сфера повністю забезпечена коштами на енергоносії, заробітну плату, доплати, усі необхідні виплати на оздоровлення по усіх категоріях працівників бюджетної сфери: охорони здоров'я, загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, закладів культури, соціального захисту.

За його словами, у місті буде виплачуватися матеріальна допомога молодшому медичному персоналу у медзакладах та технічному персоналу у школах.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що фінансування закладів професійно-технічної освіти є значним навантаженням на міський бюджет. Він зауважив, що у ПТУ, які знаходяться у Луцьку, навчається 26% лучан, решта діти з області. Тому, за його словами, він звернувся до обласної ради з листом щодо співфінансування професійно-технічної освіти.

Зупинився міський голова й на соціальних пільгах, значну частина із них складає безоплатний проїзд у громадському транспорті. У Луцьку 51 тисяча осіб мають право на безкоштовний проїзд у транспорті, це вартуватиме міському бюджету понад 20 млн. грн. На його думку, це питання потребує врегулювання на державному рівні.

Розповів Микола Романюк й про залучення грантових і кредитних коштів для реалізації ряду заходів з модернізації системи водо- та теплопостачання Луцька, впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетній сфері тощо.

У присутніх депутатів виникло ряд запитань щодо окремих видатків бюджету, використання коштів та їх розподілу. Їх озвучили Павло Данильчук, Сергій Була, Борис Смаль, Тарас Шляхтич, Олександр Кравченко, Богдан Богонос та Андрій Покровський.

Отримавши відповіді на поставлені питання, внісши ряд коректив, обранці громади підтримали проект бюджету міста Луцька на 2016 рік.

Члени постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів рекомендували підтримати проект Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцькій міській раді ...
Наступна новина: Чернівчани вшанували Героя ...

КОМЕНТАРІ