У Щедрий вечір «Подільська родина» знову об’єднала національні громади Хмельниччини у дружнє родинне коло

У Щедрий вечір «Подільська родина» знову об’єднала національні громади Хмельниччини у дружнє родинне коло

16.01.16 14:23 0 643
Протягом століть на Поділлі проживає багато народів. І немає тут своїх і чужих, немає близьких і далеких. Всі вони – велика родина.

Вже понад 15 років Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва збирає у своїх стінах національні громади Хмельниччини, аби розповісти про їх культуру, традиції, збагатити та об'єднати представників усіх національностей, що проживають на Поділлі.

Цьогоріч така зустріч відбулася 13 грудня, напередодні Старого нового року. Вже традиційно усі громади презентували свою культуру, представляли концертні номери та ділилися секретами національної кухні.

У святі взяли участь представники польської громади та голова обласного відділення спілки поляків в Україні Франц Міцінський, голова Хмельницького міського відділення спілки поляків в Україні Ірина Медляковська, а також маленькі солістки Тереза Крочак і Божена Савосько та народний аматорський хоровий колектив «Розмарин»; представники єврейської громади та голова обласного благодійного фонду «Хесед-Бешт» Ігор Ратушний, а також соліст Анатолій Музика; представники російської громади та керівник обласної громадської організації «Руський центр» Алла Собчук і поетеса Тамара Степанова; представники угорської громади та голова регіональної спілки угорців ім. Святого Іштвана Атіла Сікора, а також народний художній колектив України ансамбль бального танцю «Альборадо» під керівництвом угорки Наталії Мильнікової; і, звісно ж, представники української громади та член Ради козацьких отаманів України, курінний отаман Українського козацтва Сергій Скоробогатий, вихованці Хмельницького музичного училища ім. В. Заремби Олександр Гончар та Ольга Терещук.

Від управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації із вітанням, новорічними віншуваннями та щедрівками виступила Світлана Цимбалюк.

Свято відкрила яскрава хореографічна композиція у виконанні зразкового ансамблю танцю «Веснянка» Хмельницької ЗОШ № 24 під керівництвом Валентини Мандзій. Колядками і щедрівками усіх гостей та учасників свята віншували вихованці зразкового дитячого фольклорного колективу «Берегиня» Хмельницької ДШМ під керівництвом Уляни Прокопишиної.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У комунальних закладах ...

КОМЕНТАРІ