Степан Барна: "Кожна дитина має відчувати,що її люблять"

Степан Барна: "Кожна дитина має відчувати,що її люблять"

16.01.16 12:01 0 657
14 січня голова обласної державної адміністрації Степан Барна відвідав Тернопільський обласний притулок для неповнолітніх, що знаходиться за адресою м. Тернопіль, вулиця Стрімка, 6.

Згідно з давньою українською традицією, очільник краю засіяв вихователів та вихованців закладу, побажав добра на весь рік. Відтак Степан Барна вручив подарунки діткам.

«Кожна дитина має відчувати, що її люблять, цікавляться її справами, - наголосив голова обласної державної адміністрації. – Особливої уваги потребують діти, позбавлені батьківської і материнської опіки, уваги, любові. Тому кожен з нас має дбати про таких діточок, допомогти її відчути справжню радість свят і родинне тепло».

Довідково: Станом на 29 грудня 2015 року на обліку служб у справах дітей перебувають 1098 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території області, 1004 – охоплені сімейними формами виховання.

З початку 2015 року громадянами України усиновлено 23 дітей та іноземцями – 2 дітей. Працівниками служб у справах дітей здійснюється постійний нагляд за умовами проживання та виховання 260 усиновлених дітей.

743 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (67,7%), виховуються у родинах опікунів та піклувальників (у тому числі – 29 дітей з особливими потребами).

276 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються у 130 прийомних сім'ях (у тому числі 7 дітей з особливими потребами) та 10 у дитячих будинках сімейного типу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Протягом грудня через ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ