Депутати затвердили Програму економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки

Депутати затвердили Програму економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки

16.01.16 16:00 0 689
На розгляд депутатів внесено питання “Про Програму економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки”. Представив документ перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Він розповів присутнім про основні показники програми.

Зупивися Тарас Яковлев на основних планах на 2016-2017 роки. Серед них: розширення, модернізація та відкриття амбулаторій сімейного типу на вулицях Наливайка, Стрілецькій, Бенделіані, мікрорайоні Вересневе; забезпечення доступності дошкільної освіти шляхом відкриття додаткових груп в кількості 200 місць за рахунок реконструкції дошкільних навчальних закладів на вул. Декабристів, 23 та пр-ті Соборності, 35а. Розробка проекту розширення дошкільного навчального закладу на вул. Дубнівській, 34б; введення в експлуатацію І-ої черги загальноосвітньої школи № 27 у 55-му мікрорайоні міста (школа та басейн); розробка проекту з облаштування сучасного приймального відділення в Луцькій міський клінічній лікарні; відкриття інтеграційного центру дітей та молоді на вул. Бенделіані, 7; збільшення та оновлення рухомого складу Луцького підприємства електротранспорту (із 45-ти до 70-ти тролейбусів); введення в експлуатацію нового обладнання на станції знезалізнення КП “Луцькводоканал”; продовження реконструкції проспекту Волі (від вул. Шопена до Київського майдану); капітальна реконструкція мостів та шляхопроводів на вулицях Рівненська, Ківерцівська, Шевченка; реконструкція тротуарів на проспектах Відродження, Молоді, Соборності, Перемоги (ІІ черга); реконструкція вул. Лесі Українки; капітальний ремонт доріг на 55-ти вулицях міста (Ковельська, Рівненська, Карбишева, Єршова та ін.); дослідження та початок відновлення луцького підземелля у Старому місті; створення Центру міжкультурного діалогу на вул. Драгоманова, 1 тощо.

Він зазначив, що у програмі передбачена реалізація ряду міднародних проектів. Так, завдяки кредитним коштам ЄБРР у сумі 10 мільйонів євро та гранту від фонду Е5Р (4 мільйони євро) буде проведено реконструкцію системи централізованого теплопостачання міста Луцька. Зокрема, запланована ліквідація підземних котелень, реконструкція ЦТП, встановлення ІТП у більш, ніж 200 багатоквартирних житлових будинках та котла на альтернативному паливі у котельні на вулиці Боженка й інше.

Також завдяки співпробітництву з НЕФКО у 40 бюджетних установах буде проведено енергозберігаючі заходи, а КП “Луцькводоканал” зможе провести модернізацію системи водопостачання та водовідведення.

Тарас Яковлев зазначив, що документом передбачено багато заходів для нормального функціонування міста та його розвитку у найближчі два роки.

Завершивши свою доповідь перший заступник міського голови відповів на запитання депутатів. Обранці громади активно цікавилися окремими пунктами Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки та задавали свої питання і вносили пропозиції. Так, їх озвучили депутати Микола Дендіберін, Тарас Шляхтич, Микола Собуцький, Ігор Поліщук, Андрій Козюра, Сергій Була, Алла Надточій, Микола Федік, Богдан Богонос, Микита Рабан, Олександр Кравченко, Юлія Дацюк, Богдан Вавринюк, Григорій Пустовіт, Юрій Безпятко, Борис Смаль, Олександр Волинець та Наталія Бунда.

Отримавши відповіді на питання та внісши окремі зміни до програми, депутати підтримали документ вцілому.

Міський голова Микола Романюк подякував усім, хто долучилися до розробки Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки. Слова вдячності він висловив і депутатам, які активно вносили свої пропозиції до документа.

Микола Романюк зауважив, що у програмі передбачені серйозні заходи щодо розвитку нашого міста і всі вони підкріплені фінансовим ресурсом. Звичайно, за його словами, є багато проблемних питань, які не вдалося охопити, адже коштів на все не вистачає. Він розповів, що у випадку перевиконання бюджету до Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки буде внесено зміни та закликав усіх спільно працювати на благо територіальної громади.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Луцьку КП “Ласка” у 2015 ...

КОМЕНТАРІ