На Тернопіллі степан Барна взяв участь у ІІІ Регіональному фестивалі „Різдвяна феєрія”

На Тернопіллі степан Барна взяв участь у ІІІ Регіональному фестивалі „Різдвяна феєрія”

16.01.16 08:35 0 687
Голова облдержадміністрації Степан Барна та голова райдержадміністрації Юрій Ништа взяли участь у ІІІ Регіональному фестивалі „Різдвяна феєрія”, який відбувся 14 січня в Теребовлі.

У заході також взяли участь народний депутат України Микола Люшняк, заступник голови Тернопільсько обласної ради Любомир Крупа, голова Теребовлянської районної ради Ігор Смільський, міський голова Теребовлі Сергій Поперечний, директор обласного відділення міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО Віталій Семенюк.

Степан Барна, вітаючи усіх теребовлянців, які зібралися на святковій площі, із Новим роком та Різдвом Христовим, відзначив, що саме цей неймовірний та сильний український дух, який живе у наших традиціях та звичаях і береже прадавню пам'ять нашого народу, стане потужною зброєю у боротьбі із ворогом. „Цінуймо це та вірмо в Україну!”, - закликав очільник області.

Далі голова облдержадміністрації урочисто вручив відзнаки двом теребовлянцям, яким указом Президента України присвоєно почесні звання: „Заслужений працівник освіти” - заступнику директора Теребовлянського вищого училища культури Зої Габрук та „Заслужений художник України” викладачеві цього ж закладу Миколі Шевчуку.

„Я радий бачити ваші усміхнені обличчя, - сказав у привітальному слові голова райдержадміністрації Юрій Ништа. - Це означає, що ми маємо наснагу до життя, маємо наснагу до боротьби. Цим ми підтверджуємо, що нам потрібна Україна, так само як і ми потрібні рідній державі”. Від районної державної адміністрації та від себе особисто Юрій Ништа привітав усіх теребовлянців та гостей теребовлянського краю зі Старим Новим роком. „Бажаю добробуту, щастя, миру, нових злетів, заможного життя та здійснення мрій. Нехай Новий рік засіє усіх вас добірною пшеницею на здоров'я, успіх, радість та достаток,” – побажав він.

Усіх теребовлянців також вітала делегація з польського міста-побратима Любомижа, в складі якої бурмістр В'єслав Зіолковський, депутат міської ради Любомижа, а також польська молодь з Любомижської гімназії та їх учителі-наставники. Діти виконали декілька пісень на різдвяну тематику польською мовою. Представник делегації вручив для Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 комплекти книг для навчання дітей молодшого шкільного віку, а також зібрані волонтерами Польщі кошти на лікування учениці цієї школи Анастасії Крупик.

Далі за програмою на площі відбулося свято куті, виставка дідухів та обрядові виступи народних колективів Теребовлянщини.

Керівники області та району у складі конкурсної комісії оцінили смак куті, приготованої кожним селом, а також поспілкувалися із господинями та господарями, що частували теребовлянців у своїх святкових наметах.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернополянка Анастасія ...

КОМЕНТАРІ