Тернопілля: на Гусятинщині відкрили оновлене приміщення Центру первинної медико-санітарної допомоги

Тернопілля: на Гусятинщині відкрили оновлене приміщення Центру первинної медико-санітарної допомоги

16.01.16 10:40 0 703
13 січня відбулось урочисте відкриття оновленого приміщення для Центру первинної медико-санітарної допомоги, яке розмістилося в Гусятинській центральній комунальній районній лікарні.

В церемонії відкриття взяли участь голова райдержадміністрації Віталій Батіг, голова районної ради Василь Бойчук, керівництво і працівники ЦПМСД, райлікарні.

Кожна добра справа розпочинається молитвою. На запрошення керівника ПМСД Михайла Кобрина місцевий священнослужитель о.Петро, який є капеланом лікувального закладу, провів освячення приміщення установи.

Він зазначив, що у кожному хворому ми повинні бачити образ страждаючого Ісуса Христа, повинні простягати свою руку допомоги. Отець звернувся до медиків: « Господь зсилає на вас своє благословення, щоб кожну хвилину ви могли причинитися до допомоги ближньому». Подарував ікону Матері Божої, щоб Небесна Матір берегла від усіх життєвих небезпек. Для того, щоб легко працювалося, окропив приміщення свяченою водою.

Голова райдержадміністрації зазначив, що переміщення ПМСД є хорошою справою, оскільки веде до економії коштів і дозволяє скоротити витрати на опалення. Очільник додав, що цей крок дозволить оптимізувати медицину, адже в усіх медпрацівників одне покликання і спільна відповідальність перед людьми.

Вітаючи присутніх з гарною подією, Віталій Батіг підкреслив, що ремонтні роботи приміщення проведено виключно за спонсорські кошти. Побажав усім терпіння у нелегкій праці та відданості справі. Подякував усім, хто фінансово долучився до цієї справи, а це Богдан Соломчак, Олександр Легкий, Віталій Петелецький та іншим благодійникам. Завершив своє вітальне слово відомим висловом: «Той, хто хоче щось зробити - шукає засоби, а хто не хоче – називає причини».

Головний лікар Гусятинського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Кобрин подякував від усього колективу керівникам районної влади за фінансове сприяння та особисту наполегливість. Він запевнив присутніх, що спільними зусиллями, разом із органами державної влади, приватними структурами досягнуто відповідного результату.

Відкриття цього Центру є яскравим свідченням ефективної співпраці та взаємодії між різними рівнями органів місцевого самоврядування та виконавчої влади району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: З 1 лютого ...
Наступна новина: В Луцьку створено робочу ...

КОМЕНТАРІ