На Тернопільщині браконьєрів не зупиняють штрафні санкції

На Тернопільщині браконьєрів не зупиняють штрафні санкції

16.01.16 09:04 0 561
Тенденція до збільшення кількості правопорушень у сфері мисливського законодавства спостерігається на Тернопільщині щороку у період новорічних та різдвяних свят. Спадає на думку, що людям у період затишшя, який зумовлений кількістю святкових, а з тим і вихідних днів, просто не вистачає адреналіну в крові. Водночас кожен своє дозвілля вирішує урізноманітнити по-своєму. У кращому випадку люди ходять один до одного у гості, віншують зі святами, співають колядки, підтримуючи таким чином звичаї дідів-прадідів. У гіршому – беруться за рушницю і йдуть… на полювання.

Аби попередити таких шукачів пригод, працівники відділу лісового та мисливського господарства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства проводять патрулювання мисливських угідь, аби не лише захистити мисливську фауну, а інколи й горе-мисливця від полювання на самого себе у результаті невмілого користування вогнепальною зброєю.

Як повідомив головний мисливствознавець області, головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Тернопільського ОУЛМГ Андрій Барабаш, у результаті проведення рейду працівниками лісового та мисливського відділу Тернопільського ОУЛМГ разом з єгерською службою Кременецької РО УТМР територією мисливських угідь Шумського та Кременецького районів, на території мисливських угідь Шумської РО УТМР затримано трьох осіб, яких притягнуто до відповідальності згідно зі ст. 85 ч.1 КУпАП. Одна особа затримана за полювання без відповідних дозвільних документів, про що складено протокол та накладено штраф у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів. Двоє інших «мисливців» затримано за транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання та в дозволі на їх добування. До даних осіб застосовано штрафні санкції у розмірі 6 неоподаткованих мінімумів на кожного правопорушника.

Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Житомирщина: не довіряйте ...

КОМЕНТАРІ