Рівненщина: рятувальники застерігають громадян бути обережними у зв’язку з погіршенням погодних умов!

Рівненщина: рятувальники застерігають громадян бути обережними у зв’язку з погіршенням погодних умов!

16.01.16 16:54 0 659
У зв’язку з погіршенням погодних умов Служба порятунку Рівненщини звертається до громадян з проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці, обмежити користування власним автотранспортом, не планувати поїздок на значні відстані та не вирушати у туристичні походи в гори.

Дотримуйтесь елементарних правил безпечної поведінки, зокрема під час керування автомобілем. Нагадуємо, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Щоб зменшити ризик травмувань при ожеледиці:

- перед виходом з будинку змайструйте на підошви взуття «льодоступи» (прикріпіть шматок поролону або лейкопластиру і натріть піском). Людям похилого віку та вагітним жінкам краще в такі дні не виходити на вулицю, або брати з собою палицю з гумовим наконечником чи шипом;

- жінкам не варто взувати чоботи на високих підборах, а руки повинні бути вільними. Ходіть, не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах та ступайте на всю підошву. Не тримайте руки в кишенях і уникайте прогулянок поряд із проїжджою частиною, адже можна впасти та вилетіти на дорогу.

- будьте готовими до падіння. Якщо відчуваєте, що падаєте, одразу присядьте, щоб зменшити висоту, а доторкнувшись до землі, перекотіться, щоб зменшити навантаження. Якщо ви впали і через деякий час відчули нудоту, біль у голові, суглобах, – терміново зверніться до травмпункту.

Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку «101».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку “Новорічний ...
Наступна новина: Ужгородські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ