У Рівненській області на пожежі вогнеборці врятували житловий будинок та  господарську будівлю

У Рівненській області на пожежі вогнеборці врятували житловий будинок та господарську будівлю

16.01.16 11:00 0 694
15 січня о 00:32 до пожежно-рятувальної служби Володимирецького району надійшло повідомлення про пожежу в селі Озеро. Горіла дерев’яна господарська будівля, розмірами 12х5м., крита шифером. За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул рятувальників з райцентру. Зважаючи на те, що в будівлі було сухе сіно, то вогонь швидко поширився майже по всьому периметру будівлі. Відтак, на момент прибуття рятувальників, дах будівлі повністю палав. Також існувала реальна загроза перекидання вогню на поряд розташовану іншу надвірну будівлю та житловий будинок, на якому під дією високої температури вже почав плавитися сайдинг. По прибуттю рятувальники швидко провели оперативне розгортання та подали на гасіння водяний ствол. Пожежу вдалося швидко локалізувати, чим власне і запобігти її поширенню на сусідню будівлю та житловий будинок. Майже через три години пожежу повністю ліквідували.

Внаслідок пожежі знищено дерев’яну господарську будівлю, орієнтовно 5т сіна, 2,5т зерна та 20 кролів. Травмованих та загиблих серед людей немає. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електромережі.

Рятувальники Держслужби з НС закликають громадян: щоб попередити виникнення пожежі необхідно довіряти монтаж і ремонт електромережі й електрообладнання тільки фахівцям. Для захисту електромережі від перепадів напруги застосовувати автоматичні запобіжники й калібровані плавкі вставки лише заводського виготовлення. Вмикати електроприлади тільки при допомозі штепсельних з’єднань. Прокладання проводів (кабелів) поверхнею горючих основ (конструкціях, деталях), улаштування вводів у будівлі повинно здійснюватися згідно з Правил улаштування електроустановок. У разі схованого прокладання таких проводів (кабелів), їх необхідно ізолювати від горючих (дерев’яних тощо) основ (конструкцій) суцільним шаром негорючого матеріалу, наприклад в металевій гофрі. Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати можуть встановлюватися на горючі основи (конструкції) лише з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 м. Перед тим, як вийти з приміщення, треба вимикати все електрообладнання з розеток. Не можна користуватися несправними та нестандартними електронагрівальними приладами. Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності.

Якщо всі громадяни будуть дотримуватись цих простих, але важливих норм і правил, кількість пожеж та надзвичайних ситуацій значно зменшиться, а відтак зменшиться кількість жертв і втрат, яким можна запобігти.

Володимирецький РС ГУ ДСНС

України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку створено робочу ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ