У Волинській області рятувальники провели навчання щодо реагування на надзвичайні ситуації на водних об'єктах

У Волинській області рятувальники провели навчання щодо реагування на надзвичайні ситуації на водних об'єктах

16.01.16 09:46 0 671
15 січня у місті Луцьку на заплаві річки Стир фахівці водолазної пошуково-рятувальної служби аварійно-рятувального загону Управління ДСНС України у Волинській області провели навчання щодо реагування на надзвичайні ситуації на водних об'єктах.

Фахівці водолазно-рятувальної справи продемонстрували працівникам пожежно-рятувальних підрозділів обласного центру, слухачам навчального пункту та глядачам-рибалкам способи порятунку у випадку, якщо під людиною провалився лід і вона опинилась в крижаній воді, а також відпрацьовували різні способи надання допомоги потерпілому. На прикладі змодельованих ситуацій – людина провалилась під кригу і потребує допомоги, водолази використовували для її порятунку драбину, рятувальний круг, рятувальну мотузку з кінцем «Александрова», рятувальний човен-санчата, а також пристрій «соломинка».

Фахівці медичної служби детально роз’яснили правила надання першої медичної допомоги людині, яка провалилася під лід: рекомендували зігріти його гарячим чаєм, зняти мокрий одяг та закутати в теплу ковдру і викликати швидку медичну допомогу, але застерегли від зігрівання потерпілого алкоголем.

Як зазначив начальник групи водолазно-рятувальних робіт Аркадій Малій: «Навчання проводились з метою визначити готовність групи водолазно-рятувальних робіт до дій при рятуванні людей на воді в зимовий період, перевірити уміння особового складу користуватися рятувальними засобами при наданні допомоги людині, що провалилася під лід, вивчити з особовим складом підрозділів способи рятування потерпілих на льоду та порядок надання потерпілим першої долікарської допомоги при переохолодженні. З поставленими завданнями усі учасники навчань впоралися, отже це дасть змогу рятувальникам служби «101» застосовувати набуті знання та практичні навички у випадку реальних надзвичайних ситуацій для допомоги людям».

Всього до навчань залучалися 20 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки. Після навчань рятувальники поспілкувались з любителями зимової риболовлі, ще раз роз’яснили їм небезпеку порушення правил поведінки на льоду. Фахівці цивільного захисту вручили кожному пам’ятки, застерегли виходити на тонкий лід, збиратись великими групами та робити навколо себе багато лунок а також закликали завжди мати з собою мотузку чи довгу палицю для власного порятунку чи надання допомоги своїм товаришам.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі лісівники ...
Наступна новина: У луцьких тролейбусах ...

КОМЕНТАРІ