На Вінничині об'єднаним громадам надаватимуть допомогу в розробці інфраструктурних проектів водопостачання та водовідведення

На Вінничині об'єднаним громадам надаватимуть допомогу в розробці інфраструктурних проектів водопостачання та водовідведення

17.01.16 08:42 0 573
Мінрегіон спільно з Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» (УАРОР) планують надати допомогу об'єднаним територіальним громадам у розробці інфраструктурних проектів водопостачання та водовідведення.

Про це повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода.

Посадовець повідомив, що за участю експертів УАРОР, фахівців Міністерства, Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту міського господарства, а також представників донорських організацій, зокрема Despro, розробляються критерії, за якими буде відібрано декілька пілотних об'єднаних громад з різних областей. «Такі громади отримають експертну та технічну допомогу у розробці проектів у галузі водопостачання та водовідведення, які відповідатимуть загальній стратегії їхнього розвитку. Реалізація цих проектів має стати прикладом для подальшого впровадження таких практик по всій країні, - сказав В'ячеслав Негода. - Ресурс на реалізацію проектів розвитку громад є. Це і державна субвенція на підтримку об'єднаних громад у розмірі 1 млрд. грн., і Державний фонд регіонального розвитку, де закладено 3 млрд. грн., це і 2,9 млрд. у Держбюджеті на соціально-економічний розвиток регіонів від кредитних установ чи міжнародних донорських організацій».

Однак, за його словами, не вистачає якісних проектів регіонального розвитку. Саме через їх брак 18% коштів ДФРР так і не були використані та повернулися до Держбюджету. Це понад 520 млн. грн.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: з ...
Наступна новина: Зусиллями закарпатських ...

КОМЕНТАРІ