Вінничина: в оновленій музичній школі продовжать навчання вихованці школи на Ямпільщині (+фото)

Вінничина: в оновленій музичній школі продовжать навчання вихованці школи на Ямпільщині (+фото)

17.01.16 12:37 0 575
Опановувати музичну грамоту, танцювати та співати в теплі і комфорті відтепер будуть вихованці Ямпільської музичної школи. Приміщенню даної установи, котре збудоване ще в двадцятих роках минулого століття, дали друге дихання. За виграні кошти у Фонді регіонального розвитку громада провела капітальний ремонт, замінила дах, двері та вікна.

На в Ямпільській музичній школі навчається 210 учнів. Діє 5 відділів - фортепіанний, народний, оркестровий, вокально-хоровий та хореографічний. Більшість з низ навіть під час реставрації приміщення працювали.

Розділити радість своєрідного новосілля музичної альмаматер завіталили перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, заступник голови обласної Ради Олександр Качур, директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський, начальник управління культури і мистецтв ОДА Станіслав Городинський, очільники району, представники ДФРР, батьки, педагогічний колектив та вихованці музичного закладу.

Звертаючись до присутніх Андрій Гижко зазначив: «Має той хто дбає, а ще той, хто стукає у всі двері. На ямпільські громади найактивніші у написанні різного роду проектів та залучення коштів на розвиток своїх територій. Зрозуміли це і інші, - наголошує Андрій Гижко. Вже на цей рік лише на Фонд регіонального розвитку з області подано понад 100 заявок на суму більше як 400 мільйонів гривень».

Керівникам області , району та міста доручили почесну місію – перерізати стрічку. А після оглядин, оновлених приміщень всім присутнім презентували музичні подарунки.

Слід відмітити, що ідею реставрувати дану школу в Ямполі виношували вже давно. Все впиралося у фінанси. Їх шукали майже 10 років по різних грантах. І нарешті за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (1млн. 692 тис. грн.) та співфінансування з місцевих бюджетів (207,4 тис. грн.) було здійснено реконструкцію актової зали, виконано заміну вікон і дверей, підлоги, реконструйовано несучі стіни, коридори, утеплено приміщення, відремонтовано кабінети, встановлено підвісну стелю.

Аби таланти не переводились а рейтинг навчального закладу щороку піднімався бажали вже зі сцени учням та викладачам представники місцевої та обласної влади. А всім тим, хто найактивніше долучився до оновлення школи вручили почесні грамоти.

Зупинятись на досягнутому в Ямполі не збираються. Серед першочергових планів завершення ремонту фасаду даного приміщення, а також питання енергоефективності в школі.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: аби бути ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ