Чернівці: Допомога сім’ям АТО та переселенцям з благодійного фонду Мінсоцполітики

Чернівці: Допомога сім’ям АТО та переселенцям з благодійного фонду Мінсоцполітики

17.01.16 13:38 0 626
Постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року № 535 затверджено Порядок відшкодування коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, що перебувають у складних життєвих обставинах, які спричинені соціальним становищем, внаслідок яких особа частково або повністю немає (не набула або втратила) здатність самостійно піклуватися про особисте (сімейне) життя та брати участь у суспільному житті.

Відповідно до рекомендацій Міжвідомчої комісії з питань розподілу благодійних коштів Мінсоцполітики грошова допомога насамперед надається сім'ям загиблих в АТО військовослужбовців та інших осіб, родинам учасників АТО, які отримали поранення та потребують тривалого лікування, родинам внутрішньо переміщених осіб, зокрема :

? Дітям – сиротам, батьки яких загинули під час проведення АТО та дітям, батьки яких є полоненими або зниклими безвісти;

? Сім'ям, у яких є діти-інваліди чи інваліди з дитинства;

? Сім'ям, члени яких потребують невідкладного дороговартісного лікування;

? Сім'ям, у складі яких є інваліди І, ІІ груп;

? Сім'ям, де є вагітні жінки, або один з батьків доглядає за дитиною до досягнення нею трирічного віку (з числа сімей загиблих в АТО);

? Багатодітним сім'ям;

Для отримання допомоги постраждалій чи внутрішньо переміщеній особі необхідно звернутись до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації проживання або фактичним місцем перебування з заявою, в якій зазначити причини необхідності надання їй грошової допомоги та реквізити рахунку, відкритого в банківській установі для перерахування коштів.

До заяви додаються:

? Копія документу, що посвідчує особу;

? Копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

? Копії документів, що підтверджують родинні стосунки (свідоцтво про одруження, свідоцтво про смерть дітей, тощо);

? Копія довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО (для зазначеної категорії осіб);

? Медична довідка про стан здоров'я або висновок медико-соціальної експертизи про встановлення інвалідності (у разі необхідності).

Після проведення перевірки правильності оформлення документів та в разі, коли особа раніше не отримувала грошової допомоги, орган соціального захисту населення передає заяву та додані до неї документи на розгляд місцевої комісії, яка приймає рішення про доцільність надання грошової допомоги, її розмір або відмову у її наданні. Місцеві комісії створюються при районних, районних в м. Києві держадміністраціях, виконавчих комітетах міст обласного підпорядкування.

Складений місцевою комісією реєстр отримувачів допомог подається щомісячно структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обласних держадміністрацій, які формують подання про виділення коштів для надання грошової допомоги до Мінсоцполітики.

Мінсоцполітики на підставі отриманого подання готує пропозиції про розміри грошової допомоги в розрізі категорій отримувачів і розподіл коштів між областями та м. Києвом у межах наявного залишку на рахунках і подає їх на розгляд Міжвідомчої комісії з питань розподілу благодійних коштів.

Комісія розглядає та затверджує розміри грошової допомоги і розподіл коштів між областями та м. Києвом.

Враховуючи складну ситуацію, в якій опинилися громадяни зазначених категорій, відсутність достатніх фінансових ресурсів для забезпечення життєдіяльності, з метою надання їм матеріальної підтримки, потрібна допомога кожного з нас, небайдужого до чужого горя.

Для зарахування коштів від фізичних і юридичних осіб для надання одноразової допомоги постраждалим особам та внутрішньо переміщеним особам Мінсоцполітики відкрито благодійні рахунки, а саме;

1. Для зарахування коштів у національній валюті (гривні) :

Міністерство соціальної політики України

ЄДРПОУ – 37567866

Рах. 31252301178737 в Державній казначейській службі України, м. Київ

МФО 820172

2. Для зарахування коштів у євро та доларах США:

Міністерство соціальної політики України

ЄДРПОУ – 37567866

Рах. 25302020054709 в АТ «Укрексімбанк» м. Києва

МФО 32313

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Чернівецького ...
Наступна новина: Дитячі садки Тернополя ...

КОМЕНТАРІ