Чернівці: Призупинено навчальний процес у загальноосвітніх навчальних закладах міста

Чернівці: Призупинено навчальний процес у загальноосвітніх навчальних закладах міста

17.01.16 10:32 0 609
Навчально-виховний процес у загальноосвітніх закладах міста розпорядженням міського голови Олексія Каспрука тимчасово призупинено з 18 по 25 січня 2016 року.

Управління освіти міської ради зобов'язано забезпечити контроль за проведенням санітарно-гігієнічних, протиепідемічних, дезінфекційних заходів в усіх закладах освіти, а також попередження участі дітей з катаральними проявами у масових громадських заходах.

Медики спільно з освітянами будуть проводити санітарно-роз'яснювальну роботу серед населення, в тому числі серед учнів, батьків, щодо індивідуальної та колективної профілактики гострих респіраторних вірусних інфекцій, грипу, необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою у разі появи ознак захворювання.

Міське управління Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області продовжує здійснювати щоденний моніторинг захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання серед населення міста та відвідуваності організованих колективів. За його результатами, у разі потреби, будуть запроваджені особливі умови та режими навчання, а також інші заходи посилення протиепідемічного режиму в установах, організаціях і закладах охорони здоров'я, спрямовані на запобігання поширення захворюваності.

За даними оперативного моніторингу, впродовж м 2 тижня року (з 08.01.2016 по 14.01.2016 року) з приводу гострих респіраторних вірусних захворювань за медичною допомогою у Чернівцях звернулось 2599 хворих. Питома вага дітей до 18 років становила 60,9%. Госпіталізовано 142 хворих, із них 52 дітей до 18 років. Випадків грипу не зареєстровано. З початку епідсезону 2015-2016 років проти грипу у Чернівцях щеплено 932 осіб, з них 492 медичних працівників.

За результатами моніторингу від 15.01.2016 року, відсоток відсутніх дітей в загальноосвітніх закладах міста у зв'язку із хворобою на гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВЗ) коливається від 3,6% до 38,1%. Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано.

«Кількість відсутніх дітей на уроках в школах щодня зростає. Тому вважаю правильним тимчасово обмежити навчання в школах для убезпечення загрози здоров'ю школярів. Прошу батьків при перших проявах хвороби у дитини не займатися самолікуванням, а одразу звертатися за допомогою лікарів. Закликаю чернівчан бути уважнішими до свого здоров'я, дотримуватися профілактичних заходів та рекомендацій лікарів», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ