Зусиллями закарпатських прокурорів поновлені права понад 300 дітей

Зусиллями закарпатських прокурорів поновлені права понад 300 дітей

17.01.16 08:51 0 590
Значно активізувалась представницька діяльність прокурорів з питань захисту прав і свобод дітей, інтересів держави у сфері охорони дитинства.

Завдяки належній організації роботи на даному напрямку у поточному році органами прокуратури заявлено понад 100 позовних заяв на загальну суму понад 3,3 млн. грн., з яких на даний час вже задоволено 68 на суму 3 млн. грн., 11– закрито у зв’язку з добровільним виконанням позовних вимог.

Збільшилася кількість позовних заяв, заявлених в інтересах держави у порядку господарського, адміністративного судочинства – 48 позовів. Завдяки зусиллям прокурорів у поточному році закладам освіти повернуті приміщення, в яких незаконно розміщувалися туристичні фірми, магазини непродовольчих товарів, підстанції електрозв’язку; скасовані незаконні акти органів місцевого самоврядування та поновлені прав дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей на пільгові умови оплати харчування в закладах освіти, та інше.

Прокурорами прийнято участь у судовому розгляді 289 справ, представницькими заходами поновлені права понад 300 неповнолітніх.

У сфері охорони дитинства виявлено 14 кримінальних правопорушень.

Завдяки вжитим заходам в регіоні спостерігається зменшення питомої ваги злочинів, вчинених неповнолітніми з 5,6 % до 5,1 %.

Органами прокуратури області приділяється належна увага питанням дотримання прав дітей при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших примусових заходів. У поточному році з цих питань органами прокуратури області внесені 17 документів прокурорського реагування, за наслідками розгляду яких вжити заходів щодо захисту прав неповнолітніх.

До прикладу, за втручання галузевого відділу прокуратури області поновлено право неповнолітнього, який утримується у слідчому ізоляторі УВП № 9, на отримання документа про здобуття базової середньої освіти в Макіївському професійному училищі соціальної реабілітації ім. А. С. Макаренка, який був втрачений у зв’язку з проведенням АТО.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ