В Луцьку обсяг доходів суб’єкта господарювання ІІІ групи спрощеної системи оподаткування протягом року не повинен перевищувати 5 мільйонів гривень

В Луцьку обсяг доходів суб’єкта господарювання ІІІ групи спрощеної системи оподаткування протягом року не повинен перевищувати 5 мільйонів гривень

17.01.16 13:09 0 516
Спрощена система оподаткування для підприємництва на 2016 рік зберігається, однак у суб'єктів господарювання, які перебувають на третій групі фізичні особи – підприємці та юридичні особи - суб'єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, обсяги доходів протягом календарного року не повинні перевищувати в 2016 році 5 000 000 гривень (раніше 20 000 000 гривень).

Звертаємо увагу, що у цієї категорії СПД виросла і відсоткова ставка єдиного податку і склала 3 відсотки доходу - у разі сплати податку на додану вартість та 5 відсотків доходу - у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку (раніше відповідно 2 та 4 відсотка).

Однак, не зважаючи на зміни Луцька ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області нагадує, що платники податків на спрощеній системі оподаткування зобов'язанні до 9 лютого 2016 року прозвітуватися про отриманні доходи протягом 2015 року. Тобто, платники єдиного податку – фізособи – підприємці I, II, III груп повинні подати податкову декларацію. А також, податкову декларацію до 9 лютого зобов'язані подати платники єдиного податку третьої групи – юридичні особи, платники єдиного податку четвертої групи.

Форми податкових декларацій затверджені Наказом Мінфіну від 19.06.2015 року № 578.

Сектор комунікацій Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держфінінспекція в ...
Наступна новина: Чернігів: Правила,котрі ...

КОМЕНТАРІ