Чернігівщина: рятувальники закликають громадян бути обережними у зв’язку з ускладненням погодних умов!

Чернігівщина: рятувальники закликають громадян бути обережними у зв’язку з ускладненням погодних умов!

17.01.16 11:35 0 560
За прогнозами Укргідрометцентру на Чернігівщині, 16-17 січня спостерігатиметься сильний сніг, хуртовини.

У зв`зку з цим, Управління ДСНС України у Чернігівській області закликає громадян дотримуватися заходів безпеки.

Необхідно обмежити пересування, особливо на власному транспорті. Якщо все ж таки існує необхідність вирушити в дорогу, необхідно мати з собою додатковий комплект теплого одягу, ліхтарик, скребок для скла, воскові свічки, сірники, достатній запас харчів, пально-мастильних матеріалів, лопату, батарея мобільного телефону повинна бути заряджена. Якщо під час руху ви побачили, що хтось з людей потрапив через негоду у скрутне становище, негайно викликайте на допомогу оперативно-рятувальну службу за телефоном 101 або співробітників поліції за телефоном 102.

Крім того, в населених пунктах підрозділами обласного УДСНС спільно з місцевими органами влади визначені 258 місць тимчасового обігріву людей. Адреси місць розташування приміщень та пунктів обігріву можна дізнатися з наведеного нижче переліку.

Через налипання мокрого снігу може відбутися не тільки спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач і, як наслідок – знеструмлення населених пунктів. Налипання снігу та обледеніння здатне спричинити обрив електричних дротів та їх падіння. В такому разі рятувальники закликають ні за яких обставин не наближатися до обірваних ліній електропередач та не торкатися до них.

Рятувальники радять постійно слідкувати за небезпечними ділянками, такими як обмерзлі гілки дерев, лінії електропередач, хиткі конструкції та уникати проходів під або біля них.

Перелік місць розміщення пунктів обігріву

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Все о старинных печатях
Наступна новина: В Івано-Франківську міський ...

КОМЕНТАРІ