Рівненщина: аби бути конкурентоспроможними на ринку праці треба мати актуальну професію - про це йдеться на семінарах для безробітних

Рівненщина: аби бути конкурентоспроможними на ринку праці треба мати актуальну професію - про це йдеться на семінарах для безробітних "Оволодій новою професією"

17.01.16 12:28 0 607
Не новина, що в умовах ринкових відносин існує попит і пропозиція на товар, який зветься „робочою силою”. Часто трапляється, що безробітний, маючи непоганий „товар” (високу кваліфікацію, професійні здібності та навички якісної роботи) не може його продати з простої причини – відсутність попиту на нього, тобто має професію чи спеціальність, які на ринку праці міста або регіону не актуальні.

Тож, 13 січня 2016 року фахівці Кузнецовського міського центру зайнятості провели семінар для безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості в пошуках роботи на тему «Оволодій новою професією». Метою заходу стало інформування клієнтів центру зайнятості про актуальні вакансії та можливість здобуття нової робітничої професії за сприяння державної служби зайнятості.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Руслана Ярощук ознайомила шукачів роботи з переліком професій, які можна здобути за допомогою служби зайнятості, можливістю навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості під конкретне замовлення роботодавця.

“Наприклад, серед безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, є бухгалтери, оператори комп'ютерного набору, економісти, вчителі, банкіри, в той час коли роботодавцям потрібні водії, офіціанти, кухарі, бармени, продавці, манікюрниці, перукарі... Який же вихід із цієї ситуації? Здобути потрібну професію в якнайкоротший термін, а це можливо лише за допомогою служби зайнятості,” - зазначила Р.Ярощук.

За результатами проведеного заходу дві безробітні жінки виявили бажання навчатися за професію перукар (перукар-модельєр) та були скеровані до фахівця з профорієнтації для проходження профдіагностичного тестування.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінничина: в оновленій ...

КОМЕНТАРІ