Рівненська область: служби оперативного реагування готові надати допомогу населенню під час складних погодних умов

Рівненська область: служби оперативного реагування готові надати допомогу населенню під час складних погодних умов

18.01.16 11:03 0 613
16 січня в Головному управління ДСНС у Рівненській області під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Юрія Приварського відбулося оперативне засідання штабу обласної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні були присутні начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук, начальник управління з питань НС та ЦЗН ОДА Віктор Симонюк, керівники правоохоронних органів, обласних служб та відомств.

Під час наради розглядалися питання готовності органів місцевої влади та служб оперативного реагування на ускладнення погодних умов, ліквідацію можливих аварій в системах електромереж, забезпечення стабільної роботи комунальних служб та теплопостачання в умовах понижених температур, а також залучення снігоприбиральної техніки для розчищення автошляхів та стану роботи пунктів обігріву.

Керівник Служби порятунку області Сергій Крук поінформував учасників засідання, що з метою оперативного реагування на надзвичайні події та ситуації у період складних погодних умов пожежно-рятувальні підрозділи переведені на посилений режим несення служби. У підрозділах Головного управління знаходиться в постійній готовності до виконання завдань за призначенням пожежна, інженерна, аварійно-рятувальна техніка, а також пересувний пункт управління з пунктом життєзабезпечення. В оперативному розрахунку знаходяться понад 50 одиниць пожежної та спеціальної техніки та близько 200 чоловік особового складу, в резерві 72 одиниці техніки. До виконання завдань за призначенням у період загрози або виникнення ускладнень автотранспортного сполучення визначено порядок залучення інженерної техніки і техніки підвищеної прохідності ГУ ДСНС, серед якої: КрАЗ-255Б, МАЗ-537 з напівпричепом 3-ПТ-40, ЗІЛ-131(ПАРМ-1М МРС-АТ), ЗІЛ-131 (АПРІМ) та ін. Приведено у готовність пересувні електростанції (освітлювальні та силові) потужністю: 2, 4, 30 та 100 кВт. У Головному управлінні та підпорядкованих підрозділах перебувають у постійній готовності мобільна та оперативні групи, які у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації вибувають на місце події з метою оцінки обстановки, що склалась, та своєчасної підготовки пропозицій для керівництва області і Державної служби України з надзвичайних ситуацій щодо прийняття відповідних рішень.

Головний рятувальник області зазначив, що з початку 2016 року рівненські рятувальники оперативно ліквідували 59 пожеж та запобігли знищенню матеріальних цінностей на десятки тисяч гривень, 18 разів надавали допомогу працівникам поліції після дорожньо-транспортних пригод, що виникли внаслідок ожеледиці на автодорогах області. Також, Сергій Крук повідомив, що у зв’язку із різким пониженням температури повітря, 4 січня Головним управлінням розгорнуто 2 мобільні пересувні пункти обігріву ГУ ДСНС в місті Рівне для надання допомоги населенню від переохолодження та 35 стаціонарних пунктів обігріву місцевих органів виконавчої влади в населених пунктах Рівненської області, в яких за період роботи 485 особам надавалась допомога. Разом з тим, в області працюють пересувні мобільні пункти Головного управління на базі автомобілів швидкого реагування з метою оперативного надання допомоги та обігріву населення.

На завершення доповіді, начальник ГУ ДСНС у Рівненській області Сергій Крук звернувся до присутніх керівників служб та відомств щодо активізації роз’яснювальної роботи серед населення про заходи безпеки та порядок дій під час ускладнення погодних умов, а також забезпечення максимально безпечних умов перебування людей в місцях масового святкування Водохреща.

У свою чергу, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Приварський наголосив членам оперативного штабу обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на необхідності прикласти максимум зусиль для запобігання виникнення під час зимового періоду на території Рівненщини надзвичайних ситуацій та подій, а у разі їх виникнення, забезпечення злагоджених та скоординованих дій щодо їх оперативної ліквідації.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ