У Хмельницькій області у Старокостянтинівській ЦРЛ зроблено першу операцію лапароскопом

У Хмельницькій області у Старокостянтинівській ЦРЛ зроблено першу операцію лапароскопом

19.01.16 12:58 0 581
У хірургічному відділені Старокостянтинівської центральної районної лікарні на минулому тижні провели першу операцію з допомогою придбаного у минулому році за кошти з обласного бюджету лапароскопа.

Лапароскопічна хірургія - це хірургічне лікування тих же хвороб, що і в традиційній хірургії, але із застосуванням сучасних високих цифрових технологій передачі інформації і малотравматичних, зведених до мінімуму хірургічних маніпуляцій. Втручання було проведено жінці, жительці с.Зеленці Старокостянтинівського району 1964 р. н. Операція пройшла вдало. Жінка дякує лікарям і усьому медичному персоналу за професіоналізм, турботу, фахову увагу.

Ось що каже відразу після проведення операції професор Анатолій Суходоля:

«Однозначно для районної лікарні це визначна подія. Впроваджено нову технологію оперативного втручання. Особливо це важливо для діагностики гострих захворювань і проведення операцій в онкології, урології, гінекології, травматології, лор-направленні».

У Хмельницькій обласній лікарні подібні оперативні втручання виконуються з 1994 р. Великою заслугою того, що цей метод буде відтепер застосовуватися у Старокостянтинівській районній лікарні є проведена робота завідуючим хірургічним відділенням, - депутатом Хмельницької облради Миколою Гнатюком.

Варто зазначити, що завдяки плідній співпраці із керівництвом району і коштам, виділеним в минулому році з районного бюджету зроблено і найсучасніший, відповідно до усіх стандартних вимог, ремонт в операційній, придбано 2 операційні столи, операційну лампу, апарат «Патон-мед», лазерний каогулятор для проведення операційних втручань.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ