Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує як безпечно купатися на Водохреща

Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує як безпечно купатися на Водохреща

19.01.16 13:33 0 595
19 січня в Україні відзначатиметься Водохрещення Господнє. В цей день освячується вода, а чимало людей занурюватимуться у холодну воду. Тому Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до людей: під час купання в холодній воді слід обов’язково дотримуватися правил безпеки.

Заходити в холодну воду у морозну погоду можуть лише здорові та загартовані люди. Утримайтеся від купання якщо у вас хворі легені або серцево-судинна система. Необхідно підготувати організм до холоду, обтираючись рушником, змоченим у холодній воді, приймаючи контрастний душ, а також варто спробувати короткочасні перебування на відкритому повітрі в мінімальній кількості одягу. Обов’язково візьміть із собою теплий одяг чи ковдру, щоб мати змогу після купання обтертися насухо й переодягтись, а значить уникнути переохолодження організму.

Якщо ви вирішили пірнути у воду, то робити це потрібно в спеціально призначених для цього місцях, а також у присутності медичної та рятувальної служби. Заходити у воду потрібно повільно та обережно, не занурюючись з головою. Не варто різко пірнати або стрибати у воду. Оптимальний час перебування в ополонці варто обмежити до однієї хвилини. Не заходьте у воду в нетверезому стані, адже алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку та створює ілюзію безпеки. Не залишайте поблизу річки чи ставка без нагляду дітей.

Виходити із води потрібно повільно, щоб не підсковзнутися і при падінні не поранитися. Як тільки вийшли на берег, потрібно зняти мокрий одяг і почати розтирати тіло рушником, починаючи з голови, після чого потрібно якнайшвидше вдягнутися. По завершенні купання не рекомендується ходити пішки, а потрібно зайти в тепле приміщення і випити чашку гарячого чаю з медом або травами.

Шановні громадяни: дотримуйтеся правил безпеки, щоб свято не перетворилося на трагедію.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Опалювальний сезон на ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ