На Вінниччині готують майбутніх лісівників

На Вінниччині готують майбутніх лісівників

20.01.16 18:58 0 622
Кадрові питання у Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства завжди стоять на першому місці.

За великим рахунком, підготовка справжнього лісівника починається ще зі шкільної парти, з учнівських лісництв, які працюють в області, з лісівничої родини, з династій лісівників. У 2014-2015 навчальному році 27 вихованців учнівських лісництв Вінниччини стали студентами вузів, які готують різнопрофільних спеціалістів для роботи в лісовому господарстві.

В галузевих (суто лісівничих) вузах на денній формі навчання навчається зараз 29 вінничан. Без відриву від виробництва в різних навчальних закладах навчається 93 працівники лісового господарства області. Фахову перепідготовку в Боярці і Чорноліській лісовій школі у 2015 році пройшли 69 спеціалістів лісового господарства (100% виконання плану перепідготовки кадрів).

На Вінниччині готують майбутніх лісівників Вінницький національний аграрний університет, Іллінецький державний аграрний коледж, Вінницький транспортний коледж, Вище професійне училище №41 м. Тульчин.

На агрономічному факультеті Вінницького НАУ відкрито напрямок підготовки «Лісове і садово-паркове господарство». На базі лісівничого еколого-просвітницького центру Вінницького ОУЛМГ відкрито філію кафедри лісового, садово-паркового господарства та кормовиробництва ВНАУ.

Іллінецький державний аграрний коледж (колишній Іллінецький радгосп-технікум), у 1947-1952 роках мав статус лісомеліоративного технікуму. З 2005 р. на відділенні «Лісове господарство та консервування» готують техніків лісового господарства. Студенти проходять якісну практику на базі ДП «Іллінецький лісгосп». Плідно співпрацюють держпідприємства лісового господарства Вінниччини з Вінницьким транспортним коледжем, багато випускників якого після отримання вищої спеціальної освіти працюють на керівних посадах в системі Вінницького ОУЛМГ, Вищим професійним училищем №41 м. Тульчин, навчально-виробничою базою якого стало ДП «Тульчинське ЛМГ».

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Житомирщина: у 12 районах ...

КОМЕНТАРІ