Зміни у Податковому кодексі України стосовно питань аграрного сектору повинні запроваджуватись поступово (+фото)

Зміни у Податковому кодексі України стосовно питань аграрного сектору повинні запроваджуватись поступово (+фото)

20.01.16 09:40 0 612
В цьому переконаний директор департаменту агропромислового комплексу ОДА Микола Неїлик. Саме таку думку він висловив під час Всеукраїнської селекторної наради, яка відбулась 19 січня 2016 року під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського. Основне питання, яке було винесено на обговорення стосувалось внесених 24.12.2015 року змін до Податкового кодексу України в частині спец режимів АПК, які вступили в дію з 1 січня 2016 року.

У Вінницькій обласні студії участь у нараді взяли перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська, депутат обласної Ради, голова бюджетної постійної комісії обласної Ради Геннадій Мазур, депутат обласної Ради, заступник голови постійної з питань АПК Олександр Корнійчук.

Спілкуючись з представниками профільного Міністерства Микола Неїлик зазначив, що зміни до Податкового кодексу, що внесені в кінці минулого року стосовно оподаткування аграрних підприємств незаперечно приведуть до погіршення їх фінансового стану. «З 2,1 млрд. грн., що залишилися у користуванні сільськогосподарських підприємств Вінницької області у 2015 році, в поточному році може залишитися лише 36 %. Збільшується навантаження і по сплаті єдиного податку в 1,8 рази, витрати на оренду землі в 1,2 рази. Разом з тим, ростуть витрати на проведення комплексу сільськогосподарських робіт. І хоча витрати на пальне і знизились, але більш як у 2 рази до відповідного періоду минулого року піднялись ціни на мінеральні добрива, покупне насіння. За попередніми розрахунками витрати на проведення комплексу весняно-польових робіт у 2016 році зростуть, у порівнянні з минулим роком, на 23 відсотки» - зауважив Микола Неїлик.

Посадовець також зазначив, що враховуючи реалії минулого року, коли майже всі агроформування постраждали від засухи і недоотримали значні обсяги врожаїв, мізерна державна підтримка, яка передбачена в бюджеті 2016 року, відміна пільгової системи оподаткування, все це може призвести до банкрутства значної частини сільгоспвиробників, скорочення обсягів виробництва сільськогосподарської продукції та зниження конкурентоспроможності аграрного сектору і світових ринках.

Підводячи підсумки свого виступу Микола Неїлик зауважив, що з метою зняття соціальної напруги, яка мала місце останнім часом, необхідно внести зміни в діюче законодавство і залишити на поточний рік пільговий режим оподаткування для аграріїв. А відміну пільгового режиму оподаткування необхідно здійснити в терміни передбачені Коаліційною угодою, тобто з 01.01.2018 року.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ