Проекти п’ятнадцяти громадських організацій Вінниччини профінансовано за рахунок обласного бюджету у минулому році

Проекти п’ятнадцяти громадських організацій Вінниччини профінансовано за рахунок обласного бюджету у минулому році

20.01.16 08:53 0 578
За даними Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації у 2015 році за рахунок коштів обласного бюджету профінансовано 15 інститутів громадського суспільства, які стали переможцями конкурсу з визначення програм, розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання яких з обласного бюджету надано фінансову підтримку на загальну суму 350 000 гривень.

Реалізовувались програми протягом року за п'ятьма напрямками. Зокрема: культурно-просвітницька діяльність, патріотичне виховання та краєзнавча робота, допомога соціально незахищеним верствам населення, соціально-економічний розвиток, екологічна безпека, патріотичне виховання.

За першим напрямком, культурно-просвітницька діяльність, патріотичне виховання та краєзнавча робота перемогли три проекти. Це проект громадської організації «Подільський народний університет Культури (ПНУК)» - «Вінниччина – шлях до Культури. Народна культура на захисті Вітчизни». Мета програми спрямована на забезпечення доступу громадян Вінниччини незалежно від віку та місця проживання до ресурсів людського розвитку та прилучення до віковічних багатств народної культури, сприяння в обрядовому, етичному та естетичному облаштування життя задля утвердження справжніх засад Культури.

Другий проект «IX-й Між Народний ВІННИЦіЯнський кінофестиваль» запропонований Вінницьким обласним осередком Міжнародної громадської організації «Вінницький клуб веселих та найкмітливіших». Мета програми - сприяння створенню позитивного і конструктивного сприйняття сучасного світу молоддю. Залучення до світу мистецтва і творчого процесу молоді регіону і країни.

Виявлення та пропаганда кращих зразків аматорської та професійної молодіжної творчості у жанрі комедійного та пародійного кіно. Розвиток волонтерського руху і залучення широкого загалу молоді до активної загальнокорисної діяльності і змістовного відпочинку. Встановлення дружніх та творчих стосунків з молоддю інших регіонів країни та світу. Створення Вінницькій області іміджу одного з культурних центрів країни.

І третій проект Вінницької обласної громадської організації «Майбутнє країни» - семінари для осіб підліткового віку та молодих сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах. Метою програми є надання молодим людям знань, які необхідні для формування зорової особистості завдяки вихованню в них здорових духовних цінностей.

За другим напрямком - допомога соціально незахищеним верствам населення перемогли 6 проектів. Громадська організація «Вінницька обласна асоціація громадян хворих цукровим діабетом «Благовіст» - проект підготовки до Європейського чемпіонату з футзалу серед хворих на цукровий діабет «ДІАЄВРО-2015». Мета програми - розвиток фізичної культури та спорту в Україні; залучення молоді, яка живе з діабетом до занять спортом; соціальна адаптація людей з діабетом; зміцнення позитивного іміджу здорової людини в суспільстві.

Вінницька обласна громадська організація «Вінницька асоціація медиків» реалізувала проект «Хоспісна та паліативна допомога дітям Вінниччини». Головна мете програми - привернути увагу громади та влади до проблеми паліативної допомоги дітям на Вінниччині через комплекс заходів, що будуть присвячені Всесвітньому дню паліативної допомоги.

Громадська організація «Вінницька обласна Асоціація ендокринологів» реалізувала проект «Життя з діабетом», метою якого стало підвищення обізнаність про хворобу серед дорослих і дітей з діабетом.

Налагодження внутрішніх сімейних стосунків, зменшення ризиків виникнення конфліктних ситуацій, створення позитивного мікроклімату для розвитку дітей та закладення основ збереження тривалих родинних зв'язків між прийомними дітьми та батьками, батьками-вихователями та біологічними дітьми – така мета проекту «Сімейний арт-простір: створення позитивного середовища для збереження родинних зв'язків між прийомними дітьми та батьками, батьками-вихователями та біологічними дітьми».

Даний проект реалізувала Вінницька обласна громадська організація «Територія мам».

Заради створення сприятливих умов для підтримки життя людей з інвалідністю в громаді, включення особи з інвалідністю до суспільства, з метою недопущення її ізоляції та сегрегації від спільноти та місцевої громади ГО Асоціації захисту та допомоги «Відкриті серця» здійснила проект «Тренінговий центр самостійного проживання для людей з інвалідністю в громаді».

Громадська організація «Асоціація євроклубів Вінниччини» реалізувала проект «Здорове майбутнє».

Мета програми - проведення медичного профілактичного обстеження, а також надання психологічної допомоги дітям із сімей, що постраждали від військово-політичного конфлікту на півдні та сході України й змушені були покинути свої помешкання та оселитися на території Вінницької області.

За третім напрямком - соціально-економічний розвиток в області реалізовано три проекти. Вінницька громадська організація молоді з обмеженими можливостями «Гармонія» - проект «Доступність для всіх».

Мета програми - поширення інформації з питань доступності та універсального дизайну – принципів створення відкритого та інклюзивного суспільства для всіх шляхом проведення інформаційно-просвітницьких заходів.

Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих мало захищених категорій молоді «Паросток» реалізувала проект «Шлях до повноцінного життя в громаді осіб з інвалідністю та учасників АТО». Головна мета програми підвищення рівня поінформованості людей з інвалідністю та учасників АТО, а також членів їх родин щодо прав на освітні та соціальні послуги, працевлаштування, щодо сучасних методик реабілітації, створення позитивного іміджу соціально-відповідального бізнесу з метою формування суспільства рівних можливостей на Вінниччині.

Проект «Децентралізації влади – журналістську підтримку» реалізував Вінницький обласний осередок Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина». Мета цієї програми - сприяння практичному висвітленню представниками засобів масової інформації Вінницької області процесу децентралізації влади та добровільного об'єднання територіальних громад на прикладі органів місцевого самоврядування Вінницької області.

За 4 напрямком Обласного конкурсу екологічна безпека перемогу добув і був реалізований проект крайового товариства «Вінницький козацький полк імені Івана Богуна» - розділення твердих відходів у навчальних закладах, громадських місцях, під'їздах ОСББ – проект «Екотрансформація». Мета програми - вирішення актуальних питань екобезпеки у населених пунктах області та їх очищення від сміття; виховання свідомого покоління українців, яке буде приймати як належне, що побутові відходи потрібно розділяти та утилізувати; розповсюдження досвіду програми на всій території України.

За останнім п'ятим напрямком патріотичне виховання свої проекти реалізували дві громадські організації. програма «Допомагати армії – виховувати патріотів» реалізована громадською організацією «Суспільні ініціативи Козятинщини». Мета програми спрямована на посилення національно-патріотичного виховання молоді та підростаючого покоління, зокрема військово-патріотичне виховання учнівської молоді міста Козятина та Козятинського району шляхом залучення до допомоги військовим у зоні проведення АТО.

Громадська організація «Вінницьке крайове козацьке молодіжне об'єднання «Молода Подільська Січ» провів обласний конкурс – фестиваль мистецтв «Сурми звитяги». Мета їх проекту спрямована на посилення національно-патріотичного виховання молоді на кращих прикладах героїчної козацької історії України, активізацію молодіжного козацького руху в краї, посилення уваги широкої громадськості до козацької історії, реалізація потенціалу козацької ідеї для консолідації українського суспільства, а також широко пропагувати серед дітей та юнацтва кращі зразки мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу періоду козацької доби, ХХ та ХХІ століття.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Прикарпатті ...

КОМЕНТАРІ