Червоненська громада отримає європейську Стратегію розвитку

Червоненська громада отримає європейську Стратегію розвитку

20.01.16 09:29 0 586
На запрошення Офісу реформ у Житомирській області до селища Червоне Андрушівського району – адміністративного центру новоутвореної об'єднаної територіальної громади 18 січня прибула група експертів та консультантів Фундації менеджерських ініціатив на чолі з її засновником та головою правління п. Павелом Прокопом (м. Люблін, Республіка Польща).

Упродовж декількох днів польські експерти спільно з представниками ради селищної ОТГ, активною громадськістю працюватимуть над створенням Стратегії розвитку об'єднаної територіальної громади, яка відповідатиме усім європейським параметрам і вимогам. У найближчій перспективі цей документ стане головною «перепусткою» для безперешкодної участі громади у будь-яких міжнародних програмах та грантах ЄС.

— «Ми задоволені, що експерти такої поважної організації як Фундація Менеджерських ініціатив відгукнулися на наше прохання відвідати одну із дев'яти новоутворених об'єднаних територіальних громад Житомирщини і навчити депутатів місцевої ради, актив у стислі терміни часу правильно визначати пріоритети, планувати бюджет, створювати доступні центри з надання адміністративних послуг людям, оптимально формувати команду виконавців та залучати представників громадськості до прийняття управлінських рішень. А результатом спільної роботи стане написання дорожньої карти – Стратегії розвитку, внаслідок чого об'єднана територіальна громада отримає можливість впевненіше, нарівні з муніципалітетами провідних європейських держав отримувати фінансування з фондів Європейського Союзу на освітлення вулиць, озеленення населених пунктів, утеплення осель, придбання медичного обладнання та багато іншого, а відтак змінювати стандарти якості життя людей на краще», - зазначив директор Офісу реформ Роман Слідзевський.

У ході візиту польських партнерів заплановано зустрічі з представниками ради Червоненської селищної ОТГ, членами її виконкому, депутатами, жителями сіл, які увійшли до складу об'єднаної територіальної громади. Як підкреслив п. Павел Прокоп, для написання важливого документу територіальної громади – Стратегії розвитку знадобиться максимум інформації у всіх сферах життя: суспільство, освіта, інфраструктура, економічна активність, культура, туризм, якість життя, місцева адміністрація та інше. Левову частку відомостей про територіальну громаду вже надав Офіс реформ у Житомирській області.

«Наша мета – поділитися практичним досвідом польської євроінтеграції та просування реформ у сфері місцевого самоврядування та децентралізації влади, який ми самі не так давно переймали у Німеччини, Італії, Франції та інших країнах. Думаємо, українські територіальні громади, які обрали нелегкий шлях змін і пройшли для цього перший етап об'єднання територій, зможуть використати його з максимальною користю та віддачею», - наголосив голова Фундації.

Довідка. Фундація менеджерських ініціатив діє в рамках реалізації Польсько-канадської програми підтримки демократії і є спільною ініціативою урядів Польщі та Канади. Її мета – стабілізація економіки, залучення якомога більшої кількості громадян України для створення ефективних демократичних інституцій, зокрема, органів місцевого самоврядування та підтримка незалежних ЗМІ.

Програма, що фінансується урядами Республіки Польщі та Канади, розпочалася в минулому році і діятиме до 2017 року.

в Україні за сприяння Фундації менеджерських ініціатив здійснюється реалізація проекту «Українська адміністрація майбутнього». У рамках цього проекту заплановано розробити Стратегії розвитку для 22 об'єднаних територіальних громад України. На Житомирщині з-поміж інших обрано Червоненську ОТГ. Набутий досвід буде поширено на інші об'єднані територіальні громади області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопільщині запустили ...

КОМЕНТАРІ