Про результати протидії корупції на теренах Рівненщини

Про результати протидії корупції на теренах Рівненщини

20.01.16 13:14 0 551
Завдяки скоординованим прокуратурою Рівненщини заходам, спрямованим на ефективне застосування антикорупційного законодавства, правоохоронними органами області розслідувано та скеровано до суду 64 кримінальні провадження про корупційні правопорушення, що їх вчинили 65 осіб (у тому числі стосовно 26 осіб за фактами одержання неправомірних вигод).

Переважно факти кримінально-караної корупції викрито у таких сферах: земельних правовідносин, охорони здоров'я, освіти, приватизації, транспорту, а також у бюджетній та фінансово-кредитній системах.

Серед притягнутих до кримінальної відповідальності 7 державних службовців, 10 посадових осіб місцевого самоврядування, 4 працівники органів внутрішніх справ, 2 службовці державних пенітенціарної та виконавчої служб, а також по 9 посадових осіб інших органів державної влади та посадових осіб юридичних осіб публічного права, які одержують заробітні плати з бюджету та інші.

Державними обвинувачами в суді уже доведено вину 34 осіб у вчиненні корупційних злочинів.

Сума збитків, спричинених державним інтересам у закінчених провадженнях про корупційні правопорушення, склала 1,1 млн грн. З них вже відшкодовано 209 тис грн. Крім того, органами досудового розслідування з метою відшкодування збитків накладено арешт на майно підозрюваних на загальну суму 7,2 млн грн, прокурорами пред'явлено позовів на суму понад 478 тис гривень.

Правоохоронні органи регіону також вживали заходи щодо протидії адміністративно-караній корупції. Так, до суду скеровано 84 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією.

За результатами розгляду судами справ про корупційні правопорушення вже притягнуто до відповідальності 72 посадовців (в тому числі 29 депутатів місцевих рад). Переважно порушення стосувалися невиконання вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів, обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, одержання дарунку, вимог фінансового контролю, невжиття заходів щодо протидії корупції.

На винних судом накладено стягнення у виді штрафу на загальну суму 20 820 гривень.

Запобігання і протидія корупції залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів в області, зокрема прокуратури. Робота на цьому напрямі продовжується.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ