Хмельницька область: «Знаки Землі»

Хмельницька область: «Знаки Землі»

20.01.16 15:13 0 590
В стінах Хмельницького-обласного художнього музею з 14 січня по теперішній день триває перегляд персональної виставки заслуженого художника України Олександра Гуменчука.

Митець народився у 1952 році в Приморському краї, закінчив факультет дизайну Латвійської державної художньої Академії ім. Залькална у м. Ризі. Вже понад тридцять років живе і працює у Хмельницькому. Як художник-монументаліст виконував різні декоративні твори в техніці сграфіто, стінопису, об'ємні вітражі, керамічні панно. Неодноразовий учасник та призер республіканських, регіональних та обласних виставок. Провів ряд персональних виставок за кордоном та в різних містах України. З 2002 року — член Національної спілки художників України.

Більше десяти років викладав мистецькі дисципліни в Хмельницькому національному університеті.

Разом з народним художником Миколою Мазуром брав участь у розробці та створенні першого в Україні унікального музею «Пам'яті жертв голодомору 1932-33рр.», який було відкрито у жовтні 2008 року в Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж». Саме за цю складну та довготривалу роботу Олександр Гуменчук був удостоєний почесного звання «Заслужений художник України».

Авторська техніка, в якій працює митець – це синтез рельєфу, кольору та колажу.

«Знаки Землі» – друга персональна виставка Олександра Гуменчука у художньому музеї нашого міста.Усього представлено 12 полотен та 2 об'ємно – просторові композиції.

Роботи доповнені знаками, символами та елементами стародавніх орнаментів. І все задля того, аби кожне полотно набуло свого самобутнього звучання та, що найголовніше, спонукало глядача до активної думки.

Таким чином, кожну з представлених робіт та інсталяцій митець наповнює суб'єктивним змістом та філософією, співзвучною власному світогляду, попри це, він не обмежує глядача у сприйнятті та пропонує кожному з нас особисто відчути «Знаки Землі».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ