Як вибрати гребні тренажери

Як вибрати гребні тренажери

21.01.16 23:30 0 1000

Гребні тренажери для дому відносяться до категорії кардіотренажерів, хоча з не меншим успіхом вони можуть служити прекрасним спортивним снарядом для силового тренування. На відміну від таких тренажерів як бігова доріжка або велотренажер, вони не настільки поширені і популярні, і причиною тому, швидше за все, є його габарити. Однак його ефективність не викликає сумнівів. Гребні тренажери надають комплексну дію на весь організм - відмінно розвивають витривалість, серцево-судинну і дихальну систему, а також допомагають провести ефективне повноцінне тренування, орієнтовану на вдосконалення силових якостей рук і спини. Деякі фахівці стверджують, що заняття, які імітують веслування набагато ефективніші і менш травматичні, ніж біг, оскільки дають менше навантаження колінним суглобам і зв'язкам ніг. До речі, на сайті: http://fitbox.com.ua/cat1695-Grebnie_trenajeri.html ви можете більш детально дізнатися про гребні тренажери.

 Види гребних тренажерів

Гребні тренажери бувають механічними або магнітними.

  • Механічні мають порівняно невисокі функціональні можливості, тому вони дешевші. Навантаження в них забезпечується гідравлічними циліндрами, наповненими водою, а сила опору регулюється вручну.
  • Магнітні гребні тренажери оснащені великою кількістю ступенів навантаження. Але кожна ступінь регулюється вручну. Крім того, завдяки магнітному опору, рухи тренуються и виходять плавними, що добре впливає на якість тренувань - так краще опрацьовуються м'язи при виконанні звичайного обсягу вправ. Очевидно, що великі функціональні можливості роблять магнітні гребні тренажери дещо дорожче механічних.
  • Багато моделей гребних тренажерів електричні. Однак є й такі, які не вимагають взагалі електрики. Або ж у них в комплекті є генератор змінного струму, що є найбільш практичним, адже в такому випадку можна трохи заощадити на електроенергії.

Компютерна панель управління

Деякі моделі оснащені комп'ютерною панеллю управління, яка забезпечена спеціальними датчиками пульсу. За таким датчиком можна контролювати серцевий ритм спортсмена прямо під час занять, при цьому дані виводяться на екран.

Люди, у яких є проблеми зі здоров'ям, особливо з серцем і судинами, можуть запрограмувати спеціальні режими роботи відповідно до рекомендацій лікарів. Крім того, комп'ютер дозволяє відстежувати пройдену дистанцію, швидкість, інтенсивність рухів і навіть число спалених під час заняття калорій. Комп'ютер дозволяє також зберігати результати тренувань, що згодом дозволяє вносити корективи в програми занять, і таким чином стимулювати прогрес в них.

Як вибрати гребний тренажер для дому

При виборі гребного тренажера для дому потрібно враховувати різні чинники. Починати потрібно, звичайно ж, з розміру - у випадку, якщо у вас для занять обмежена площа, то вам не залишиться нічого іншого, як придбати прості і компактні моделі. Як правило, такі моделі складаються для зберігання.

Особливості занять на гребних тренажерах для дому

Гребні тренажери для дому є прекрасним і дуже ефективним засобом як для поліпшення роботи серцево-судинної системи, так і для створення відмінної фігури і зміцнення м'язів. Займатися на них в домашніх умовах можна в будь-який час, при цьому є можливість слухати музику або переглядати телепередачі. Однак не забувайте, що, як і у всіх інших видах спортивних занять, тут важлива регулярність, без якої результатів можна чекати довго. Заздалегідь складіть собі графік своїх тренувань і намагайтеся неухильно його дотримуватися.

Найбільш оптимальним і ефективним часом, який потрібно присвячувати одному тренуванні - це 60 хвилин, так як, наприклад жирові тканини починають спалювати не раніше ніж через півгодини занять. Але в той же час тривалі заняття тривалістю більше години також не рекомендуються - перевтома призводить до зниження ефективності тренування.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Состояние пищевой ...
Наступна новина: Впродовж 2015 року ...

КОМЕНТАРІ