Вінницьких «кіборгів» нагородили орденами за оборону Донецького аеропорту (+фото)

Вінницьких «кіборгів» нагородили орденами за оборону Донецького аеропорту (+фото)

21.01.16 18:35 0 618
20 січня, у День пам'яті захисників Донецького аеропорту у Вінниці легендарних «кіборгів» за проявлену особисту мужність, стійкість, рішучість при виконанні військового обов'язку під час захисту незалежності суверенітету і територіальної цілісності України в ході проведення АТО, нагородили ордени та медалями за оборону Донецького летовища.

Дев'ятьом вінничанам відзнаки присвоїли посмертно. За загиблих ордени отримували дружини й бойові побратими.

Урочисте вшанування учасників АТО – «кіборгів» відбувалося у Вінницькому будинку офіцерів. На захід завітали бійці АТО, волонтери, громадськість, представники обласної та міської влади, керівництво штабу Повітряних Сил Збройних Сил України.

Звертаючись до присутніх заступник голови - директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк зазначив: «Ми знаходимося напередодні такого важливого загальнодержавного свята, свята єдності нашої країни – Дня Соборності України. Але події, які відбулися рік назад зовсім по іншому нам дають можливість дивитися на це свято. Тоді справжні патріоти довели єдність і незламність українського народу. Це приклад самовідданої жертовності в Ім'я свободи і цілісності України. Ці 242 дні оборони аеропорту ввійдуть в історію нашої країни назавжди. Вічна пам'ять Героям!» .

Привітав «кіборгів» і заступник Командувача Повітряних Сил Збройних сил України з виховної та соціально-психологічної роботи Олег Грунтковський.

«Символом боротьби за незалежність та цілісність України став Донецький аеропорт і його захисники. Приклад «кіборгів» був показаний для всього народу, щоб згуртуватися ще міцніше. Ті форми та методи, які були напрацьовані під час захисту Донецького аеропорту продовжують жити далі. Хочу подякувати батькам наших захисників за те, що народили таких синів і правильно виховали. Окрема подяка сім'ям, які вміють чекати, любити. Хочу висловити подяку вам - «кіборги» від особового складу Повітряних Сил. Адже ви допомогли зберегти наш донецький 56 зенітно-ракетний полк, тоді коли вони виходили із окупованого міста на свою висоту, так званий «зеніт». Потім разом підтримуючи вогнем зуміли утримати і аеропорт і «зеніт», - зауважив заступник Командувача Повітряних Сил Збройних сил України з виховної та соціально-психологічної роботи Олег Грунтковський.

Крім того, в ході зібрання відзначили і волонтерів, які ніколи не стоять осторонь. Благодійники отримали медалі «Сильному духом» та грамоти.











































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Як часто потрібно чистити ...

КОМЕНТАРІ