У Вінниці відкрили меморіальну дошку

У Вінниці відкрили меморіальну дошку "кіборгу" - Олександру Кондратюку (+фото)

21.01.16 15:20 0 564
У Вінницькому національному медичному університеті імені Пирогова відкрити меморіальну дошку, загиблому в АТО «кіборгу», начальнику медичної служби 90-го батальйону Олександру Кондратюку. Саме даний ВУЗ захисник цілісності нашої держави закінчив у 2010 році. А вже в січні 2015 року лейтенант медслужби загинув неподалік Донецького аеропорту.

Вшанувати пам'ять «кіборга» прийшли рідні, представники обласної та міської влади, зокрема перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, голова обласної Ради Анатолій Олійник та секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, одногрупники, студенти та викладачі ВУЗу, з усієї України з'їхалися бойові побратими, аби віддати шану загиблому.

Звертаючись до присутніх на заході Андрій Гижко, зауважив: «Україна другий рік перебуває в стані війни. Вже ціна незалежності нашої держави – це сотні, тисячі громадян держави. На жаль і нашу область не оминуло горе, ми маємо більше 146 загиблих вінничан. І пам'ять про кожного із них гаптується в таких меморіальних дошках. Бажаю всім нам мирного неба, швидкого закінчення цієї ганебної війни, але ми всі протягом життя маємо пам'ятати таких Героїв, яким був «кіборг» Олександр Кондратюк» .

Право відкрити меморіальну дошку отримала донька Олександра Кондратюка – шестирічна Ангеліна, яка днями разом із матір'ю Мирославою Кондратюк отримала батькову нагороду - орден Богдана Хмельницького 3-го ступеня.

«Ця паскудна війна відібрала в нашої родини найдорожчу людину. Саша був гарним сином та чоловіком, найкращим батьком та хорошим другом. Він був лікарем не лише за професією, це було покликанням його душі, він цим жив. Він любив Україну, і дай Боже кожному так любити свою Батьківщину.

Олександр був завжди там де потрібен, тому був активним учасником першого та другого майдану. Коли розпочалася війна пішов добровольцем, це був його вибір. До останнього сподівався, що в державі буде справедливість і він сам жив по-справедливості. Саша пишався, що він навчався в Медичному університеті, а університет може пишатися, що він навчався саме тут» , -

зауважила вдова Мирослава Кондратюк. За її словами, рідні до останнього сподівалися, що Олександр живий та потрапив до полону, але не судилося. Тепер їх шестирічна донька хоче стати лікарем, як батько.

Присутні на заході поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих в зоні АТО бійців.





























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальники Львівщини ...
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ