На Вінниччині будуть збережені унікальні для України природні ландшафти

На Вінниччині будуть збережені унікальні для України природні ландшафти

21.01.16 18:00 0 682
Гідрологічний заказник місцевого значення «Ільківський став» буде створено на території площею 20,9га в межах Ільківської сільської ради Вінницького району. Це водний об'єкт, розташований в руслі річки Рівець, Запропонований до заповідання громадською організацією “Явір”. В межах об`єкту виявлено місцезростання цілої підгрупи червонокнижних лікарських рослин та рослин, що занесені до «Загального переліку рідкісних та зникаючих видів судинних рослин і тварин Вінницької області, які потребують охорони» (перелік затверджено рішенням 34 сесії 5скликання Вінницької обласної Ради від 25 жовтня 2010року №1139).

Орнітологічний заказник місцевого значення «Ставки» загальною площею 6,9633га розташований за межами населеного пункту Чечельницької селищної ради Чечельницького району. Вказаний об'єкт представлений двома штучними водоймами, які розмежовані греблею та є окремим типом екосистем – водно-болотним угіддям. На даній території зустрічається 47 видів птахів, які відносяться до 10 рядів та 23 родин. З них перебувають під охороною: Бернської конвенції - понад 46 видів; Боннської – 11 ; Вашингтонської – 5.

Ландшафтний заказник місцевого значення «Сосонка» -об`єкт загальною площею 17,2га знаходиться на тери-торії села Вікентіївка Нападівської сільської ради Липовецького району. Враховуючи вкрай низький відсоток заповідності Липовецького району (0,02%) обласна влада підтримала ініціативу жителів села Вікентіївка стосовно створення нового об'єкту природно-заповідного фонду без вилучення земель з користування. За критерієм збереженості рослинного покриву, рівнем флористичного різноманіття та ландшафтом дана територія має особливе наукове значення, високий рекреаційний потенціал і може виступати в якості перспективного ядра для регіональної екологічної мережі.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Торік за кошти обласного ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ