В Житомирській області у місцях масового святкування Водохрещення рятувальники забезпечували безпеку громадян і самі долучилися до святкових традицій

В Житомирській області у місцях масового святкування Водохрещення рятувальники забезпечували безпеку громадян і самі долучилися до святкових традицій

21.01.16 08:51 0 572
На свято Водохрещення рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій спільно з органами місцевої виконавчої влади організували тимчасові рятувальні пости у місцях проведення масових заходів, аби гарантувати громадянам безпеку під час купання. Загалом по області працювало 27 постів безпеки, на яких чергувало 150 чоловік особового складу підрозділів ДСНС області та місцевих органів влади.

У Житомирі в гідропарку на відпочиваючих чекало справжнє містечко життєзабезпечення. У польових наметах та пересувному пункті обігріву, які спеціалісти Служби порятунку встановили поблизу купелі, люди мали можливість переодягнутися та зігрітися. Крім цього, в місці святкування працювала польова кухня ДСНС, яка пригощала відпочиваючих смачною кашею та гарячим чаєм.

Аби запобігти нещасним випадкам під час масового виходу на кригу, працівники Управління ДСНС провели з житомирянами інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримуватися правил безпечної поведінки під час перебування на водних об’єктах та безпосереднього занурення. Особливу увагу рятувальники звернули на правила поводження на льоду. Відпочиваючі отримали листівки із застережливою інформацією. А психологи ДСНС у свою чергу наголосили відвідувачам, що не бажано вживати алкогольні напої до і після купання.

Рятувальники також долучились до святкувань та разом із житомирянами занурилися в ополонку. Традиційно вважається, що купання на свято Водохреща очищає дух, зміцнює тіло та додає наснаги на весь рік. Тому, шануючи народні звичаї, загартовані бійці ДСНС щороку беруть участь у Великому освяченні води та масовому купанні в крижаній воді.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рятувальники ...

КОМЕНТАРІ