Новий Розділ: рятувальники нагадують рибакам про безпеку на кризі

Новий Розділ: рятувальники нагадують рибакам про безпеку на кризі

21.01.16 12:12 0 556
Примхливі погодні умови створюють нестійкий льодовий покрив. Не було року, щоб в екстремальних ситуаціях не опинялися рибалки чи любителі катання на кризі.

18 січня рятувальники Новороздільського міського сектору ГУ ДСНС України у Львівській області провели рейд з метою попередження нещасних випадків на воді.

В ході заходу рятувальники нагадали любителям підлідної риболовлі, що відправляючись на прогулянку, кригою, насамперед слід пам’ятати про те, що кількість морозних днів не завжди гарантує міцність льодового покриву. Також слід враховувати і те, що зі зниженням температури, зменшується товщина і міцність льоду. Визначити реальну товщину (а отже й безпечність ) льоду можливо лише прорубавши лунку. Також надзвичайники наголосили, що вирушати на водойми поодинці небезпечно, так само як і небезпечно виходити на лід у нічний час. Під час пересування по льоду слідкувати один за одним, з відстані 5-6 метрів, та бути морально і практично готовими надати необхідну допомогу людині, яка потрапила в біду.

Спілкуючись з рибалками, фахівці ДСНС додали, що важливе значення для здоров’я і життя постраждалого має надання врятованому першої долікарської допомоги. Першочергово слід викрутити мокрий одяг постраждалого, якщо є можливість - замінити його на сухий, загорнути постраждалого в ковдру та викликати медичну службу. Якщо є можливість, то дати випити гарячого чаю.

Зігрівати врятованого до прибуття служби потрібно поступово, бо швидке зігрівання може викликати проблеми із серцево-судинною системою.

Поспілкувавшись, рятувальники вручили пам’ятки любителям риболовлі. Новороздільський міський сектор ГУ ДСНС України у Львівській області вкотре наголошує, що знання таких простих, на перший погляд, але дієвих заходів, врятують життя та збережуть здоров’я.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ