В Луцьку збільшено видатки з міського бюджету на закупівлю молочних продуктів для ДНЗ

В Луцьку збільшено видатки з міського бюджету на закупівлю молочних продуктів для ДНЗ

21.01.16 11:14 0 675
Члени виконавчого комітету міської ради прийняли рішення “Про грошові норми витрат та розмір батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах”.

Начальник управління освіти Олег Гребенюк повідомив, що пропонується встановити з 1лютого 2016 грошові норми витрат на харчування однієї дитини в день у дошкільних навчальних закладах. Батьки та особи, які їх заміняють, вносять плату за харчування дітей у дошкільному навчальному закладі у розмірі 60 % від вартості харчування на день.

Крім того, з 01.02.2016 буде зменшено оплату за харчування дітей у дошкільному навчальному закладі у розмірі 50% для батьків, у сім'ях, яких троє і більше дітей.

Члени виконавчого комітету, також прийняли рішення про збільшення видатків з міського бюджету на 306 тис. грн. на закупівлю молочних продуктів для дошкільних навчальних закладів міста.

Аналогічне рішення було підтримане постійною комісією міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова пояснила, що відповідно потрібно буде зменшити поточні видатки на гідрохімічне очищення системи опалення на названу суму.

Ще виконавчим комітетом було прийнято рішення про організацію та норми видатків на харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста на ІІ семестр 2015-2016 навчального року.

Пропонується встановити на ІІ семестр 2015 - 2016 навчального року безкоштовне харчування учнів та затвердити грошові норми видатків на його організацію для таких категорій дітей: сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки; дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов'язків; дітей, батьки (члени сім'ї, вітчим) яких призвані на військову службу по мобілізації на виконання указів Президента України «Про часткову мобілізацію» (на підставі довідок, виданих відповідними військовими комісаріатами, а також документів, що засвідчують ступінь споріднення), на період до часу їх демобілізації; дітей військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, співробітників правоохоронних органів, на період їх відрядження для участі в антитерористичній операції, забезпеченні правопорядку та охороні державного кордону на території Донецької та Луганської областей (на підставі довідок, наказів тощо, виданих відповідними уповноваженими органами); дітей, батьки яких загинули у ході антитерористичної операції; дітей, батьки (члени сім'ї, вітчим) яких проходили військову службу в зоні проведення антитерористичної операції та отримали статус інваліда війни І-ІІ групи (на підставі копії відповідного посвідчення); дітей із малозабезпечених сімей - 10,40 грн в день на одну дитину; вихованців комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради» - 11,50 грн в день на одну дитину; вихованців комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради» - 36,00 грн в день на одну дитину.

Грошові норми видатків на організацію харчування учнів 1-4 класів у загальноосвітніх навчальних закладах (обід): з 15 по 31 січня 2016 року за рахунок коштів з бюджету міста – 7,00 грн в день на одну дитину.

З 1 лютого по 31 травня 2016 року за рахунок коштів з бюджету міста – 3,50 грн в день на одну дитину.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в області у ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ