Хмельницька область: рятувальників чергують на водоймах області під час святкування Водохреща

Хмельницька область: рятувальників чергують на водоймах області під час святкування Водохреща

21.01.16 12:06 0 633
Хрещення Господнє - одне з найбільших свят християн. У цей день люди освячують воду, а також вважається, що купання на свято Водохреща очищає дух, зміцнює тіло та додає наснаги на весь рік.

на берегах річок та озер області проходить масове занурення городян у воду. Тож з метою забезпечення їх безпеки під час проведення обряду, у місцях проведення свята на водоймах встановлено рятувальні пости та пункти обігріву, де за необхідності фахівці ДСНС наддадуть відповідну допомогу.

Крім того, під час заходу, рятувальники слідкують за дотриманням людьми правил безпеки під час занурення у воду, та попереджують людей про небажані наслідки, що виникають через нехтування правилами поведінки на водних об’єктах. Працівники Служби порятунку «101» рекомендували усім, хто планує омиватися в холодній воді, перед зануренням в ополонку розігрівати тіло, занурюватися лише по шию, не замочуючи голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку, та обмежити в ополонці обмежити до 10 секунд та ні в якому разі не заходити у воду, якщо вживаєте алкоголь.

Протягом усієї доби рятувальники будуть знаходитись у підвищеній готовності на усіх водоймах де заплановані заходи святкування.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі впродовж ...

КОМЕНТАРІ