Тернопільська область: працівники Служби порятункувзяли участь у проведенні навчань,пов’язаних із рятуванням постраждалих внаслідок вибуху газу

Тернопільська область: працівники Служби порятункувзяли участь у проведенні навчань,пов’язаних із рятуванням постраждалих внаслідок вибуху газу

21.01.16 13:15 0 552
20 січня фахівці Служби порятунку взяли участь у проведені навчань під назвою «Організація рятування і надання медико-психологічної допомоги постраждалим внаслідок вибуху газу в навчальному закладі», які проводилася на території навчально-наукового інституту медсестринства Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського.

За словами заступника начальника У ДСНС України у Тернопільській області Юрія Берестецького, основною метою даного заходу була якісна співпраця усіх служб цивільного захисту в умовах надзвичайної ситуації, пов’язаної з вибухом природного газу на об’єкті з масовим перебуванням людей.

За тактичним задумом, у їдальні навчального закладу стався вибух, внаслідок якого травми отримали значна кількість студентів. Водночас, відбулось руйнування конструкції будівлі. До місця події терміново були направлені всі служби цивільного захисту, які в подальшому діяли згідно плану. Представники Служби порятунку в першу чергу провели розвідку місця події, організували евакуацію потерпілих, надали їм домедичну допомогу та передали працівникам екстреної медицини катастроф.

Як зазначила Олена Венгер, доцент кафедри неврології, психіатрії, наркології та медичної психології ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського, такі заходи корисні не лише для працівників служб оперативного реагування, але і для самих студентів, адже вони особисто можуть побути у ролі людей, які піддалися психологічному впливу надзвичайної ситуації.

В той же час, Арсен Гудим, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського наголосив на неабиякому професіоналізмі психологів У ДСНС України у Тернопільській області, які успішно виконали покладені на них завдання. До слова, саме психологи-рятувальники є єдиною можливою психологічною допомогою, яка безпосередньо може бути надана на місці події.

У підсумку навчань, було відзначено організованість та гармонійність співпраці служб цивільного захисту.

У ДСНС України у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Для Хмельниччини засяяла ...

КОМЕНТАРІ