На Тернопільському ставі та водонасосних станціях освятили воду

На Тернопільському ставі та водонасосних станціях освятили воду

21.01.16 09:30 0 538
19 січня у день Богоявлення Господнього у Тернополі священнослужителі традиційних українських християнських церков здійснили чин освячення води на водопровідних насосних станціях КП «Тернопільводоканал». Цього ж дня на набережній Тернопільського ставу, біля підніжжя хреста, встановленого на честь 1020-річчя Хрещення України відбулося міжконфесійне освячення води. Участь у заходах взяв міський голова Сергій Надал.

« ми з усім східним християнським світом відзначаємо велике свято – Богоявлення Господнє. Свято, яке в народі називають Водохреща. Це одне з найрадісніших зимових свят українського народу. Це третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу.

Цього дня на спомин про хрещення Ісуса Христа у Йорданських водах у православних та греко-католицьких храмах відбуваються святкові богослужіння, а потім хрестом і молитвою освячують найближчі річки, озера та криниці. Традиційно у Тернополі в цей день посвячується вся вода міської водопровідної системи.

Загадкою залишається, що вода з Водохреща не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року і цілий рік дарує людям здоров'я й наснагу, захищає від лиха, наповнює життєдайною енергією.

З давніх-давен свято Водохреща було для українського народу джерелом світлої радості, очищення душі, зміцнення віри в перемогу добра і сподівань на краще майбутнє. Нехай у цей день очистяться наші душі і тіла, нехай благодать Божа зійде на кожну людину, мир і щастя прийдуть в кожну тернопільську оселю», - зазначив Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Англійська для ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ