Пам`ять "кіборга" Володимира Труха вшанували на Тернопільщині

Пам`ять "кіборга" Володимира Труха вшанували на Тернопільщині

21.01.16 14:47 0 598
17 січня 2016 року минув рік, віколи Тернопільщину сколихнула звістка про загибель в зоні АТО земляка, молодого юнака, «кіборга» Володимира Труха.

Йому б жити та працювати над розбудовою нашої української держави. Такі, як він, патріоти, вірні діти нашої держави нам зараз конче потрібні. Проте, ворог, який вторгся на нашу землю, забрав його життя. Володя загинув під час оборони Донецького аеропорту . Він був мобілізований 29 серпня 2014 року до 80-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ Збройних Сил України.

17 січня , в річницю смерті Володимира Труха, в його рідному селі Жабинці відкрито меморіальну дошку.

На церемонію відкриття прибули рідні, друзі та бойові побратими героя -«кіборга», голова районної державної адміністрації Віталій Батіг, голова райради Василь Бойчук та інші районні посадовці, педагогічний колектив, учні, а також усі небайдужі, хто свято шанує пам'ять про Героя.

Право відкрити меморіальну дошку було надано сестрі Героя - Мар'яні, однокласнику Володимиру та бойовому побратиму – односельчанину Івану.

За добрим християнським звичаєм, місцеві священики освятили меморіальну дошку.

Сільський голова Анатолій Лахман зачитав рішення про надання навчальному закладу імені Героя-захисника Володі Труха , зазначивши, що ціною тисяч людських життів відстоюється наша соборність і незалежність нашої країни. «Нехай загибель Володі буде не даремною. І Україна отримає довгоочікувані мир, злагоду і спокій» - наголосив він.

Виступаючі наголошували на високих загальнолюдських якостях Володі, він вмів товаришувати та завжди приходив на допомогу іншим.

Виступи були переплетені віршованими рядками, які звучали з дитячих уст та піснями про любов до України та її Героїв.

Після невеликого мітингу присутні запалили лампадки та поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу.

Також відбулося освячення куточка пам'яті в даному навчальному закладі.

Пам'ять про Володимира Труха, який ціною власного життя боронив рідну Землю, житиме в наших серцях вічно. Світла пам'ять і слава Герою !

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ