Чернівці: Порушники правил благоустрою сплачують штрафи до міського бюджету

Чернівці: Порушники правил благоустрою сплачують штрафи до міського бюджету

21.01.16 08:00 0 564
У Чернівцях – понад тисячу вулиць і провулків. Загальна протяжність міських доріг – 527 кілометрів, за кошти міського бюджету утримується 108 кілометрів. Утриманням проїжджих частин вулиць міста здійснює Чернівецьке міське комунальне підрядне шляхово-експлуатаційне підприємство.

«Під час погіршення погодних умов в першу чергу обробляються всі центральні вулиці, де рухається громадський транспорт, зокрема спуск на вулиці Гагаріна. У другу чергу обробляються автобусні маршрути та вулиці великого об'їздного кільця, також три спеціалізованих машини прибирають Садгірський район. підприємство має 12 одиниць посипальної техніки. Для більш якісного прибирання міських вулиць необхідно як мінімум 45 спеціалізованих машин», – про це на брифінгу повідомив головний інженер МіськШЕП Павло Олоєр.

У зимовий період всі машини підприємства працюють згідно графіку, з 21 листопада 2015 року організовано цілодобове чергування 14 спеціалізованих автомобілів та 2-х навантажувачів, при снігопадах додатково використовуються ще й трактори. За період з 26 листопада минулого року до 19 січня 2016 року використано 749,5 тонн солі, 1672,9 куб.м. піщано-соляної суміші та 4 куб.м. піску. Посипковим матеріалом підприємство забезпечено. Як повідомив Павло Олоєр, якісному та вчасному прибиранню часто заважає припаркований вздовж тротуарів транспорт. Під час снігопадів це зважає роботі спецтехніки.

Очистку від снігу прибудинкових територій, тротуарів та покрівель під час погіршення погодних умов здійснюють працівники ЖРЕПів. На при нормі 440 двірників на 13 житлово-експлуатаційних підприємствах фактично працює 323 людини. Про це журналістів поінформував директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Погорений. У кожному ЖРЕПі не вистачає по кілька двірників. Натомість свою роботу працівники ЖРЕПів виконують вчасно, прибирання здійснюється зранку та після обіду. Також Сергій Погорений повідомив, що всі ялинки, які після свят викидають чернівчани, будуть вивезені на територію Тресту зеленого господарства та протизсувних робіт для подальшої переробки.

Начальник інспекції з благоустрою при виконавчому комітеті міської ради Сергій Обшанський поінформував про роботу інспекції, зокрема про штрафи, які накладаються на порушників правил благоустрою в місті: лише за два місяці минулого року до міського бюджету надійшло 99 тисяч гривень. Працівники інспекції проводять роз'яснювальну роботу серед мешканців та підприємців щодо дотримання правил благоустрою, зокрема необхідність прибирання в зимовий період біля власних будинків, офісів, підприємств, установ тротуарів від снігу, посипання доріжок піском тощо. На злісних порушників складаються адміністративні протоколи, а адміністративна комісія вже накладає відповідні штрафи. З 1 по 20 січня цього року вже складено 138 протоколів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині готують ...
Наступна новина: На Вінничині учнів та ...

КОМЕНТАРІ