В Закарпатській області фінансування дошкільних навчальних закладів у 2016 році

В Закарпатській області фінансування дошкільних навчальних закладів у 2016 році

21.01.16 10:07 0 636
Змінами до Бюджетного кодексу України передбачено, що фінансування дошкільних навчальних закладів (ДНЗ) з 2015 року повинно здійснюватись з районних (міських, міст обласного значення) бюджетів. Згідно пункту 20 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України у 2015 році вказані заклади можна було фінансувати із бюджетів сіл, селищ, міст районного значення (з передачею відповідних трансфертів з районного бюджету). Таким правом скористались всі райони і у 2015 році ДНЗ фінансувались з сільських, селищних, міських (міст районного значення) бюджетів.

На 2016 рік дію вищезазначеного пункту Бюджетного кодексу України продовжено. Фінансування видатків на ДНЗ здійснюється з бюджетів органів місцевого самоврядування якщо вони звернулись до районної ради з клопотанням про передачу повноважень на фінансування цих установ і районна рада прийняла таке рішення та надала відповідний трансферт низовим бюджетам. При цьому обсяги зазначених міжбюджетних трансфертів визначаються за формулою, яка затверджується відповідною районною (міською) радою у додатку до рішення про місцевий бюджет.

У 2016 році серед районів області повністю з районного бюджету заплановано фінансування ДНЗ у Виноградівському, Воловецькому та Мукачівському районах. Передані повноваження на фінансування з сільських (селищних, міських, міст районного значення) бюджетів закладів у Берегівському, Великоберезнянському, Міжгірському, Перечинському, Тячівському, Ужгородському та Хустському районах. У Іршавському, Рахівському та Свалявському районах окремим низовим бюджетам передані повноваження та відповідні трансферти для здійснення видатків на ДНЗ.

Департамент фінансів ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Серед регіонів України ...

КОМЕНТАРІ