В Чернівецькій області рятувальники гарантували безпечне проведення масових купань під час святкування Водохреща

В Чернівецькій області рятувальники гарантували безпечне проведення масових купань під час святкування Водохреща

21.01.16 13:34 0 585
19 січня в Україні відзначається одне із найбільших церковних свят - Хрещення Господнє.

Вода, що освячується не псується впродовж року та має цілющі властивості, тому люди запасаються нею до наступної зими. Таїнство водохрещення — одне із семи головних церковних таїнств, через яке людина ніби наново народжується для життя во Христі.

На відміну від багатьох інших свят, що поєднали народні й церковні традиції, це суто християнське свято, яке прийшло до нас із запровадженням християнства.

Хоча за природною традицією свято Водохрещення зазвичай супроводжується морозами, тисячі людей виходять на річки, щоб прийняти саме в цей день «хрещення» крижаною водою, що підіймає тонус, надає нових сил та, як ніщо інше, заряджає бадьорістю.

Так само і люди завітали до крижаних водойм аби прийняти священне хрещення. За давніми повір’ями це свято сповнене божественними дивами. Так, не дивлячись на льодяну воду люди, які купаються не хворіють на різноманітні хвороби – застуди, грип тощо. Також, невидима таємнича сила захищає вірян від нещасних випадків та трагедій.

Аби святкування та «духовне оздоровлення» пройшло безпечно, біля кожної визначеної водойми рятувальники організували рятувальні пости, укомплектовані засобами порятунку людей на воді, на яких чергували фахівці ДСНС.

Надзвичайники пильно стежили за кожним, хто наважився зануритися у крижану воду. Такі заходи безпеки є абсолютно виправданими адже температура води на Йордан є досить низькою. Наслідки купання у такій воді для непідготовлених людей передбачити складно.

Саме цього дня в місцях для масового купання, по всій території України організовано чергування рятувальників та спец техніки ДСНС України, які у разі необхідності готові швидко зреагувати, надати кваліфіковану допомогу.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку для дітей ...
Наступна новина: На Тернопіллі відбулась ...

КОМЕНТАРІ