Як часто потрібно чистити ноутбук?

Як часто потрібно чистити ноутбук?

21.01.16 18:42 0 1180

Перегрів ноутбука в першу чергу проявляється в шумі від роботи кулера - вентилятор часто і довго працює на високих оборотах або взагалі не включається, сильно нагрівається корпус ноутбука, знижується його швидкість, можливі критичні системні помилки, які вказують на жорсткий диск. Більш детальну інформацію ви можете дізнатися на сайті: http://rkt.com.ua/product-detail/chistka-noutbuka/.

Що являє собою профілактика ноутбука?

Для будь-якого ноутбука, як і настільного комп'ютера, необхідна профілактика. Що стосується апаратної частини обчислювальної техніки, то профілактика полягає в чищенні від пилу, візуальному огляді на предмет пошкоджень материнської плати та її компонентів, заміні термоінтерфейсу.
Частота профілактичного обслуговування залежить від умов експлуатації і профілю навантаження. Ноутбуки для серфінгу в Інтернеті, який стоїть на столі в чистому приміщенні з кондиціонером потребує обслуговування набагато рідше, ніж ігрова «піч», яка лежить на дивані. При дбайливому піклуванні новий ноутбук повинен без проблем відпрацювати гарантійний термін, але не завжди все йде гладко ... Більшість ноутбуків вимагає чищення раз на рік. Як показує практика, краще чистити влітку. У будь-якому випадку, необхідно звертати увагу на симптоми - вчасно зупинений перегрів заощадить пристойну суму на ремонті.

Ціна чистки ноутбука

Ціна чистки ноутбука залежить від часу, витраченого на розбирання певної моделі. В одному випадку, щоб отримати доступ до системи охолодження, досить зняти задню кришку, а в іншому доведеться знімати екран і виймати материнську плату. На ціну можуть впливати додаткові роботи, такі як відновлення клавіш, виправлення наслідків «залиття» ноутбука, відновлення місць кріплення петель екрана тощо

А чи можна власноруч почистити ноутбук?

Якщо не страшно зіпсувати, є досвід подібних робіт, ну або дуже хочеться спробувати, то - можна. У мережі багато інформації про розбирання різних моделей ноутбуків. Можна знайти як відео-інструкцію, так і Service Manual з картинками і докладним описом.
Зрозуміло, необхідний навик заміни термопасти. Якщо полізли в систему охолодження і знімали кулер, то його необхідно розібрати і змастити. Якщо відразу не змазати - обов'язково незабаром зашумить.

Слід мати на увазі, що старі ноутбуки розбираються гірше нових. Точніше, збираються незручно - пластик втрачає еластичність і стає крихким (характерно для всіх виробників бюджетних ноутбуків). Необхідно виявляти уважність і обережність, щоб не обламати засувки, і тоді працювати він буде, але краще коли цілий. Можна знімати, фотографувати або записувати (замальовувати) етапи розбору, щоб потім, у зворотній послідовності, зібрати, не забувши підключити всі шлейфи і роз'єми. Якщо після складання залишилися зайві гвинтики - це нормально, є привід розібрати і зібрати заново.

У процесі розбирання Ви можете передумати продовжувати цей процес, або після складання ноутбук не запрацює. Є кілька варіантів вирішення цих проблем.

  • По-перше, Ви можете заново, більш уважно, розібрати, перевірити і зібрати.
  • По-друге, можна звернутися в сервіс за допомогою.
  • По- третє, можна «забити» і нікому не розповідати про це.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Вінницьких «кіборгів» ...
Наступна новина: Виртуальный сервер - ...

КОМЕНТАРІ